Artsen zonder Grenzen opzeggen

Wil je het lidmaatschap van Artsen zonder Grenzen opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar Artsen zonder Grenzen als je gebruik maakt van de online verzenddienst.


Stap 1: vul je gegevens in
Stap 2: kies je betaalmethode

We versturen je brief 100% rechtsgeldig, snel & aangetekend naar Artsen zonder Grenzen voor slechts €11,95 mét bevestiging!

iDEAL logo
Ik ga akkoord met de voorwaarden.

Artsen zonder Grenzen opzegbrief

Artsen zonder Grenzen
t.a.v. Opzeggingen
Plantage Middenlaan 14
1018DD Amsterdam (Nederland)

Plaats, 3 december 2023

AANGETEKEND: opzeggen 'Artsen zonder Grenzen'


Geachte heer / mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lidmaatschap per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Naam: Aanhef Voornaam Achternaam
Adres: Straat Huisnr
Postcode + plaats: Postcode Plaats

Mocht u bovengenoemde opzeggingsdatum niet accepteren als de datum van beëindiging van mijn abonnement, omdat mijn contract anders bepaalt, dan verzoek ik u mij gemotiveerd de juiste datum van beëindiging mede te delen. In dat geval geldt die datum als de datum van beëindiging. De door mij aan u verstrekte incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer komt per diezelfde datum te vervallen. Tevens wens ik geen geadresseerde reclame meer van u te ontvangen.

Ik zie uw schriftelijke bevestiging van deze opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per mail versturen naar email of per post.

Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam
Voornaam Achternaam

Zo werkt Artsen zonder Grenzen opzeggen via Opzeggen24


1. vul je contractgegevens in


2. print en onderteken je brief


3. je brief wordt verstuurd


4. wacht op de bevestiging


Het opzeggen van je Artsen zonder Grenzen lidmaatschap of donatie

Artsen zonder Grenzen is een particuliere, internationale, niet-gouvernementele hulporganisatie. Dit bekent dat Artsen zonder Grenzen een organisatie is die zich onafhankelijk van de overheid inzet voor bepaalde maatschappelijke doelen. Artsen zonder Grenzen geeft hulp aan bevolkingsgroepen in nood, aan slachtoffers van (natuur)rampen en oorlogen. De organisatie is actief in ongeveer 80 landen.

Artsen zonder Grenzen ontstond in 1971. In dit jaar woedde er in Nigeria een burgeroorlog. Het Rode Kruis was aanwezig, maar mocht geen hulp verlenen zonder toestemming van de regering. Bernard Kouchner en Max Récamier, twee Franse artsen van het Rode Kruis, waren het hier niet mee eens. Omdat zij vonden dat álle slachtoffers van oorlogen hulp zouden moeten krijgen, besloten zij een eigen organisatie op te richten: Médecins Sans Frontieres.

Artsen zonder Grenzen: het doel

Het doel van Artsen zonder Grenzen is het helpen van alle mensen in nood van wie de gezondheid bedreigd wordt. Zij werken hierbij aan de hand van vier punten, die in het zogenoemde Handvest staan. Ten eerste helpt de organisatie slachtoffers van rampen en oorlogen en wordt hierbij geen onderscheid gemaakt naar huidskleur of godsdienst. Ten tweede is Artsen zonder Grenzen neutraal, zij kiezen nooit partij en proberen alle slachtoffers even goed te helpen. Ten derde bekommert Artsen zonder Grenzen zich alleen om de gezondheid van mensen in nood en bemoeit zich niet met andere zaken die spelen in een gebied. Tot slot mogen alle werknemers van Artsen zonder Grenzen zelf bepalen of zij het veilig vinden om in een bepaald gebied te werken. Alle artsen, verpleegkundigen, administratieve en logistieke medewerkers die voor Artsen zonder Grenzen werken zijn vrijwilligers. Deze vrijwilligers ontvangen geen salaris, maar ontvangen in het land waar zij werken een vergoeding voor eten, drinken en wonen en ontvangen een onkostenvergoeding. In het projectland werken de vrijwilligers samen met medewerkers van lokale organisaties.

Artsen zonder Grenzen verleent medische hulp aan mensen die dit hard nodig hebben, maar dit niet krijgen. Artsen zonder Grenzen behandelt patiënten in klinieken, veldhospitalen en ziekenhuizen. Er wordt medische hulp verleend op veel verschillende gebieden. Zo biedt Artsen zonder Grenzen basiszorg, de zorg waar we in Nederland voor naar de huisarts kunnen, specialistische zorg, psychologische zorg en acute noodhulp na (natuur)rampen. Artsen zonder Grenzen doet ook aan preventieve zorg, zoals het geven van voorlichting en inentingen. Ook zorgen zij voor veilig water en hygiënische voorzieningen om mensen te beschermen tegen ziekten die door het water worden overgebracht. Ook zorgt Artsen zonder Grenzen dat de onacceptabele situaties wereldkundig worden gemaakt en roepen zij overheden en instanties op om in actie te komen om de mensen die onrecht wordt aangedaan te helpen. Ook heeft Artsen zonder Grenzen een internationale campagneorganisatie opgezet die zich inzet voor goede, betaalbare medicijnen en betere diagnostiek. Deze organisatie heet MSF Access.

Artsen zonder Grenzen: onafhankelijkheid

Artsen zonder Grenzen wil onafhankelijk werken: zij willen zelf bepalen aan wie, hoe en waar zij hun hulp verlenen, los van politieke, economische of religieuze belangen. Deze hulp is alleen mogelijk met financiële steun zonder voorwaarden en dus met giften van donateurs. Er zijn verschillende manieren om Artsen zonder Grenzenn te steunen. Ten eerste is het mogelijk om donateur te worden. Hierbij kan gekozen worden om maandelijks een bedrag van €10, €25, €50 of een zelf gekozen bedrag te doneren. Er kan ook voor gekozen worden om eenmalig één van deze bedragen te doneren. Op de donatiepagina op de website van Artsen zonder Grenzen is gelijk te zien wat het doneren van een bepaald bedrag kan betekenen. Zo kan Artsen zonder Grenzen met €10 pillen kopen om 16 volwassenen te genezen van malaria. Het is ook mogelijk om eenmalig een kleiner bedrag te doneren. Zo kan er ook gedoneerd worden door te sms-en. Dit bedrag wordt dan door de provider in rekening gebracht op de volgende maandfactuur. Artsen zonder Grenzen kan ook opgenomen worden in het testament, waarbij een deel van de erfenis kan worden geschonken.

Artsen zonder Grenzen steunen als bedrijf

Het is ook mogelijk om als bedrijf Artsen zonder Grenzenn te steunen. Zo kunnen bedrijven maandelijks of eenmalig doneren, maar kunnen zij ook kiezen om inzamelingsacties te houden of werknemers de mogelijkheid te geven te doneren in plaats van het ontvangen van een kerstpakket. Ook kunnen bedrijven hun mensen, middelen en expertise inzetten om Artsen zonder Grenzen te steunen. Nieuwe moeders kunnen er nu voor kiezen om met het project Baby’s zonder Grenzen hun kraambezoek te vragen om een gift voor Artsen zonder Grenzen, in plaats van een kraamcadeau. Het geld dat zij hier mee ophalen gaat specifiek naar de moeder- en kindzorgprojecten. Wie niet direct zelf een geldbedrag kan of wil doneren, kan er ook voor kiezen om een actie op te zetten om geld op te halen voor Artsen zonder Grenzen. Hierbij kan helemaal zelf worden bepaald hoe de actie er uit komt te zien en wat het doelbedrag is. Zo is er dus voor iedereen een passende manier om Artsen zonder Grenzen te steunen.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van Artsen zonder Grenzen

👉 Hoe werkt Artsen zonder Grenzen opzeggen via Opzeggen24?
Bij Opzeggen24 kun je eenvoudig een opzegbrief maken om je Artsen zonder Grenzen abonnement stop te zetten. Je vult hiervoor enkele gegevens in, waarmee de opzegbrief wordt ingevuld. Deze opzegbrief kun je vervolgens downloaden of laten versturen door Opzeggen24!

⏱ Kost Artsen zonder Grenzen opzeggen via Opzeggen24 veel tijd?
Het abonnement van Artsen zonder Grenzen opzeggen via Opzeggen24 neemt weinig tijd in beslag. We hebben namelijk de opzegbrief al voor je klaarstaan. Je hoeft hier alleen nog enkele gegevens (zoals je naam en contactgegevens) in te vullen en de brief is af. Doorgaans duurt dit niet langer dan 30 seconden!

✅ Kan Opzeggen24 mijn Artsen zonder Grenzen opzegbrief versturen?
Jazeker! Via de Opzeggen24 verzendservice regelen wij het versturen van je Artsen zonder Grenzen opzegging. Je hebt hierbij de keuze tussen een normale en aangetekende verzending. Kies je voor een aangetekende verzending van je Artsen zonder Grenzen opzegbrief? Dan ontvang je de track&trace code zodra je brief op de post is!

Artsen zonder Grenzen reviews

Zeg je Artsen zonder Grenzen via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met Artsen zonder Grenzen. Hieronder tref je de Artsen zonder Grenzen reviews.

Mvr. C uit Udenhout:
teveel projecten die ik ondersteun, kies nu voor een ander project. Veel succes met jullie werkzaamheden. met vr groet Corry Heerkens
29 januari 2021
Mvr. N uit Waarde:
wegens omstandigheden naar handmatig overboeken
27 januari 2021
Mvr. I uit Hoofddorp:
Na de 2de glof van COVID, ik heb geen werk meer.
9 oktober 2020
Mvr. M uit Hilversum:
helaas veel minder inkomsten door overlijden man.
6 oktober 2020
Dhr. S uit De Falom:
Dhr S Postuma is op 26-07-2020 overleden. Ik ben de zus van dhr.
17 september 2020
Dhr. J uit Velserbroek:
het betrof een eenmalige donatie . heb ik ook gemeld aan uw collega
27 augustus 2020
Dhr. E uit Zwanenburg:
Beste mensen per april dit jaar met pensioen gegaan en moet nu echt gaan kijken waar ik bezuinigen kan. Heb al meerdere goede dingen opgezegd en helaas moet dit ook voor artsen zonder grenzen. Blijf wel geven met deur aan deur collectes. hoop dat jullie hiervoor begrip hebben. vriendelijke groet Ed
21 augustus 2020
Mvr. W uit Zwaag:
Mijn man is overleden , en ik moet nu zelf uit komen met het geld .
30 juli 2020
Dhr. W uit Dongen:
overlijden partner
9 mei 2020
Dhr. R uit Serooskerke:
goedemorgen, bij deze wil het lidmaatschap van mijn man stop zetten. mijn man is op 02-03-2020 overleden. met vriendelijke groeten M.G Bosland
12 maart 2020