BankGiro Loterij opzeggen

Wil je het lidmaatschap van BankGiro Loterij opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar BankGiro Loterij als je gebruik maakt van de online verzenddienst.


Stap 1: vul je gegevens in
Stap 2: kies je betaalmethode

We versturen je brief 100% rechtsgeldig, snel & aangetekend naar BankGiro Loterij voor slechts €11,95 mét bevestiging!

iDEAL logo
Ik ga akkoord met de voorwaarden.

BankGiro Loterij opzegbrief

BankGiro Loterij N.V.
t.a.v. Ledenservice
Beethovenstraat 200
1077JZ Amsterdam (Nederland)

Plaats, 22 februari 2024

AANGETEKEND: opzeggen 'BankGiro Loterij'


Geachte heer / mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lidmaatschap per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Naam: Aanhef Voornaam Achternaam
Adres: Straat Huisnr
Postcode + plaats: Postcode Plaats

Mocht u bovengenoemde opzeggingsdatum niet accepteren als de datum van beëindiging van mijn abonnement, omdat mijn contract anders bepaalt, dan verzoek ik u mij gemotiveerd de juiste datum van beëindiging mede te delen. In dat geval geldt die datum als de datum van beëindiging. De door mij aan u verstrekte incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer komt per diezelfde datum te vervallen. Tevens wens ik geen geadresseerde reclame meer van u te ontvangen.

Ik zie uw schriftelijke bevestiging van deze opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per mail versturen naar email of per post.

Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam
Voornaam Achternaam

Zo werkt BankGiro Loterij opzeggen via Opzeggen24


1. vul je contractgegevens in


2. print en onderteken je brief


3. je brief wordt verstuurd


4. wacht op de bevestiging


BankGiro Loterij opzeggen

BankGiro Loterij is een Nederlandse loterij die al sinds 1961 bestaat. Samen met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij valt de BankGiro Loterij onder Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. De BankGiro Loterij steunt allerlei vormen van cultuur in Nederland, gefinancierd met de maandelijkse loten. BankGiro Loterij is ervan overtuigd dat cultuur van groot belang is voor Nederland. Cultuur verbindt, verrijkt en vertelt een verhaal over Nederland. Cultuur is kwetsbaar en daarom wil BankGiro Loterij helpen met het beschermen ervan zodat de huidige generatie en toekomstige generaties ervan kunnen blijven genieten. Per maand spelen er 600.000 deelnemers in Nederland mee aan de BankGiro Loterij.

BankGiro Loterij deelname

Deelnemers aan de BankGiro Loterij spelen mee met één of meerdere loten. Een lot bestaat uit de laatste 5 cijfers van het rekeningnummer van de deelnemer en twee random volgletters. De twee volgletters maken het lot uniek en zorgen ervoor dat een deelnemer met meerdere loten kan meespelen. Per jaar zijn er 15 trekkingen: 12 maandelijkse trekkingen en 3 extra trekkingen (de Paastrekking, de Herfsttrekking en de Kersttrekking). Iedere maand wordt de laatste werkdag vóór de tiende van de maand de trekking uitgevoerd om 10:00 in Amsterdam op het kantoor van de BankGiro Loterij. Vervolgens publiceert de loterij op de tiende van de maand de uitslagen van de maandelijkse trekkingen. Volgens de BankGiro Loterij is de winkans van een gemiddelde deelnemer 22%. Deze berekening is gebaseerd op de gegevens dat er in 2018 2.4 miljoen prijzen zijn verloot over gemiddeld 640.000 deelnemers per trekking. Van deze 640.000 deelnemers wonnen er minimaal 140.000 één prijs.

Deelnemers van de loterij maken kans op geldprijzen en naturaprijzen. De naturaprijzen zijn erg afwisselend. In eerdere trekkingen zijn er onder andere bluetooth speakers, tijdschriftenabonnementen, Philips producten naar keuze, stedentrips en boeken verloot. Er is ook de prijs ‘prijs naar keuze’ waarbij u zelf uw cadeau mag uitzoeken in de BankGiro Loterij online winkel.

BankGiro Loterij heeft ook een VIP-deelname. De VIP-kaart is een cadeau van de loterij aan de deelnemers in samenwerking met de culturele partners van de loterij. Deelnemers van de loterij ontvangen deze VIP-kaart waarmee ze gebruik kunnen maken van extra’s. Voorbeelden van deze extra’s zijn gratis toegang bij 90 musea, korting op dagjes en avondjes uit en kans op het bezoeken van exclusieve evenementen.

De goede doelen van BankGiro Loterij

De helft van de inleg van de loten verkoop gaat naar culturele goede doelen. Sinds 2012 kunnen deelnemers van de loterij zelf kiezen voor welke organisatie zij willen meespelen. In 2017 heeft de BankGiro Loterij 74.8 miljoen euro uitgekeerd aan goede doelen en in 2018 was dit 79.4 miljoen euro. In totaal is er sinds 2002 meer dan 930 miljoen euro uitgekeerd aan verschillende culturele doelen. Er zijn 78 culturele organisaties die donaties ontvangen van de BankGiro Loterij. Twee derde van het bedrag gaat naar musea en een derde gaat naar organisaties die culturele activiteiten ondersteunen. Onder andere het Concertgebouw, Amsterdam Museum, Bernhard Cultuurfonds, Rijksmuseum en het Van Gogh Museum krijgen donaties.

De loterij geeft ook jaarlijks een prijs aan één museum. De BankGiro Loterij Museumprijs is een prijs van 100.000 euro die sinds 2007 uitgereikt wordt aan een museum in Nederland door de BankGiro Loterij in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Zeg BankGiro Loterij op

Als je een lid bent van BankGiro Loterij maar je lidmaatschap wil opzeggen, dan kan opzeggen24.nl je daarbij helpen. Het lidmaatschap bestaat uit je loten, dus deze zeg je op als je je deelname wil stopzetten. Als je meerdere loten hebt, kan je ervoor kiezen deze allemaal op te zeggen of om er maar enkele op te zeggen en door te spelen met minder loten.

BankGiro Loterij deelname opzeggen

Het opzeggen van één of meerdere loten van de BankGiro Loterij kan op verschillende manieren. Opzeggen kan telefonisch, schriftelijk en online. Volgens BankGiro Loterij is bellen de snelste mogelijkheid. Als je je deelname gaat opzeggen, zorg dan dat je je lotnummer en rekeningnummer bij de hand hebt om je opzegging snel af te ronden. De BankGiro Loterij neemt je opzegging direct in behandeling als u deze telefonisch indient. Het in behandeling nemen van de opzegging duurt langer bij per post opzeggen omdat de post even onderweg is. Als je toch je lot per post op wil zeggen, zorg dan dat je een brief stuurt met de volgende informatie: naam, adres en het lotnummer(s) dat je wil opzeggen. De brief moet vervolgens worden opgestuurd naar het BankGiro Loterij hoofdkantoor in Amsterdam. Online opzeggen is ook mogelijk, hiervoor vul je het opzegformulier in op de website van de BankGiro Loterij. Het is mogelijk om je gehele deelname op te zeggen of om enkele loten op te zeggen om door te blijven spelen met minder loten.

BankGiro Loterij klantenservice

De BankGiro Loterij klantenservice is via meerdere kanalen te bereiken. Op de website van de BankGiro Loterij staat een contactformulier waarop je je vraag kan achterlaten en ze zijn op social media op facebook en twitter te bereiken voor vragen. Je kan ook een brief schrijven aan BankGiro Loterij en ze zijn telefonisch te bereiken (van maandag tot en met vrijdag van 09:00-21:00 en op zaterdag van 10:00-16:00).

Veelgestelde vragen over het opzeggen van BankGiro Loterij

👉 Hoe werkt BankGiro Loterij opzeggen via Opzeggen24?
Bij Opzeggen24 kun je eenvoudig een opzegbrief maken om je BankGiro Loterij abonnement stop te zetten. Je vult hiervoor enkele gegevens in, waarmee de opzegbrief wordt ingevuld. Deze opzegbrief kun je vervolgens downloaden of laten versturen door Opzeggen24!

⏱ Kost BankGiro Loterij opzeggen via Opzeggen24 veel tijd?
Het abonnement van BankGiro Loterij opzeggen via Opzeggen24 neemt weinig tijd in beslag. We hebben namelijk de opzegbrief al voor je klaarstaan. Je hoeft hier alleen nog enkele gegevens (zoals je naam en contactgegevens) in te vullen en de brief is af. Doorgaans duurt dit niet langer dan 30 seconden!

✅ Kan Opzeggen24 mijn BankGiro Loterij opzegbrief versturen?
Jazeker! Via de Opzeggen24 verzendservice regelen wij het versturen van je BankGiro Loterij opzegging. Je hebt hierbij de keuze tussen een normale en aangetekende verzending. Kies je voor een aangetekende verzending van je BankGiro Loterij opzegbrief? Dan ontvang je de track&trace code zodra je brief op de post is!

BankGiro Loterij reviews

Zeg je BankGiro Loterij via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met BankGiro Loterij. Hieronder tref je de BankGiro Loterij reviews.

Mvr. W uit Leiden:
Stoppen
12 juni 2022
Dhr. H uit Vlissingen:
wens geen gebruik er meer in te vullen
12 juni 2022
Mvr. D uit Wijchen:
Graag wil ik de bankgiro opzeggen
26 mei 2022
Mvr. E uit Amstelveen:
Wegens bezuinigingen ben ik genoodzaakt mijn lidmaatschap op te zeggen!
7 april 2022
Dhr. G uit Steenwijk:
Te duur en niks winnen
30 maart 2022
Dhr. P uit Franeker:
Geen belang meer.
5 augustus 2021