Budget Energie opzeggen

Wil je het lidmaatschap van Budget Energie opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar Budget Energie als je gebruik maakt van de online verzenddienst.


Stap 1: vul je gegevens in
Stap 2: kies je betaalmethode

We versturen je brief 100% rechtsgeldig, snel & aangetekend naar Budget Energie voor slechts €11,95 mét bevestiging!

iDEAL logo
Ik ga akkoord met de voorwaarden.

Budget Energie opzegbrief

NutsServices B.V.
t.a.v. Klantenservice
Reguliersdwarsstraat 58
1017BM Amsterdam (Nederland)

Plaats, 22 februari 2024

AANGETEKEND: opzeggen 'Budget Energie'


Geachte heer / mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lidmaatschap per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Naam: Aanhef Voornaam Achternaam
Adres: Straat Huisnr
Postcode + plaats: Postcode Plaats

Mocht u bovengenoemde opzeggingsdatum niet accepteren als de datum van beëindiging van mijn abonnement, omdat mijn contract anders bepaalt, dan verzoek ik u mij gemotiveerd de juiste datum van beëindiging mede te delen. In dat geval geldt die datum als de datum van beëindiging. De door mij aan u verstrekte incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer komt per diezelfde datum te vervallen. Tevens wens ik geen geadresseerde reclame meer van u te ontvangen.

Ik zie uw schriftelijke bevestiging van deze opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per mail versturen naar email of per post.

Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam
Voornaam Achternaam

Zo werkt Budget Energie opzeggen via Opzeggen24


1. vul je contractgegevens in


2. print en onderteken je brief


3. je brief wordt verstuurd


4. wacht op de bevestiging


Budget Energie abonnement opzeggen

Budget Energie is een energiemaatschappij die onderdeel is van Budget Thuis. Budget Energie levert energie aan ongeveer één miljoen huishoudens in Nederland. Hiermee is het de vierde grootste energieleverancier van Nederland na de gevestigde orde Essent, Nuon en Eneco.

Budget Thuis levert niet alleen energie, maar ook Internet, TV, bellen en mobiele abonnementen aan. Het bedrijf focust zich op producten die je nodig hebt, maar waar je niet bij stil wil staan. Producten waar je eigenlijk van vergeet dat je ze nodig hebt, tot je ze mist. Stroom en gas moeten er gewoon zijn. Internet en tv moeten gewoon werken en je wilt natuurlijk altijd mobiel bereikbaar zijn. Deze diensten worden door Budget Thuis aangeboden tegen een lage prijs, zonder gedoe.

Energie van Budget Energie

Budget Energie biedt in totaal 3 energiepakketten aan. Het eerste abonnement is Variabel. Met dit abonnement krijg je de laagste prijs en het meest flexibele abonnement. Je betaalt altijd de actuele tarieven en je abonnement is maandelijks opzegbaar. Het tweede abonnement is 1 jaar vast. Met dit abonnement betaal je een jaar lang een vast laag tarief en er is mogelijkheid tot 100 euro korting als je stroom én gas afneemt. Als je alleen stroom afneemt krijg je 50 euro korting. Tot slot is er het 3 jaar vast abonnement. Met dit abonnement betaal je 3 jaar een vast laag tarief, en er is mogelijkheid tot 150 euro korting als je stroom en gas afneemt. Als je alleen stroom afneemt, krijg je 75 euro korting. Bij alle drie de pakketten krijg je 100% groene stroom, 14 dagen bedenktijd bij aanschaf en een persoonlijke service. Bovendien kan je elke maand 5 euro korting krijgen als je meerdere diensten van Budget Thuis combineert. Als je Budget Energie afsluit en Budget mobiel of Budget alles-in-1 dan krijg je 5 euro korting op je Budget mobiel of je Budget alles-in-1 factuur.

Budget Energie abonnement opzeggen

Als je je Budget Energie abonnement op wil zeggen, dan kan dat via Opzeggen24. Opzeggen24 kan het opzeggen compleet uit je handen nemen, of je kan ervoor kiezen het opzeggen zelf te doen met de instructies van Opzeggen24. Als je het abonnement zelf wil opzeggen, lees dan verder voor de instructies voor het opzeggen van je energieabonnement.

Als je gaat overstappen naar een andere energieleverancier en je contract bij Budget Energie wil opzeggen, dan is dat snel geregeld. Je hoeft namelijk je eigen contract niet op te zeggen. De nieuwe leverancier geeft je overstap door aan Budget Energie en dan wordt je contract overgezet. Als je een contract hebt met een vaste looptijd en deze nog niet voorbij is, dan wordt er wel een opzegvergoeding in rekening gebracht die tussen de 50 euro (resterende looptijd minder dan 1.5 jaar) en 125 euro (resterende looptijd meer dan 2.5 jaar) ligt.

Als je het contract niet wil opzeggen omdat je naar een nieuwe energieleverancier gaat maar omdat de energie echt moet worden afgesloten, bijvoorbeeld bij overlijden, dan kan je het contract opzeggen via de mail. Om ervoor te zorgen dat je geen opzegvergoeding moet betalen in geval van overlijden moet je een overlijdensakte of rouwkaart meesturen. Als je het energiecontract op een andere naam wil zeggen na overlijden, dan kan dit verzoek ook per email worden ingediend en ook de nieuwe tenaamstelling voor het contract.

Budget Energie klantenservice

Als je hulp nodig hebt of om een andere reden contact wil opnemen met Budget Energie, dan kan dat via de klantenservice. De klantenservice is via twee kanalen te bereiken. Ten eerste kan de klantenservice telefonisch worden bereikt op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur (voor particulieren) en op werkdagen van 8:30 uur tot 18:00 uur (voor zakelijke klanten). Als je niet kan bellen tijdens kantooruren of je vraag is niet dringend, dan kun je ook een mail sturen via het contactformulier op de website van Budget Thuis.

Als je last hebt van een stroomstoring moet je telefonisch contact opnemen met 0800 9009. Dit is niet het nummer van Budget Energie maar het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom. De melding komt dan niet bij Budget Energie terecht maar bij je lokale netbeheerder zodat zij meteen aan de slag kunnen om het probleem op te lossen.

Bovendien heeft Budget Energie een FAQ pagina waar je de antwoorden op veelgestelde vragen kan vinden. Hier vindt je vooral antwoorden op algemenere vragen die meerdere mensen hebben. Zo hoef je niet te wachten op een antwoord van de klantservice. Denk hierbij aan vragen over de overstap en hoe het termijnbedrag kan worden aangepast. Echter moet je wel contact opnemen met de klantenservice als je vragen over jouw persoonlijke situatie of contract hebt, want die worden niet beantwoord op de FAQ pagina.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van Budget Energie

👉 Hoe werkt Budget Energie opzeggen via Opzeggen24?
Bij Opzeggen24 kun je eenvoudig een opzegbrief maken om je Budget Energie abonnement stop te zetten. Je vult hiervoor enkele gegevens in, waarmee de opzegbrief wordt ingevuld. Deze opzegbrief kun je vervolgens downloaden of laten versturen door Opzeggen24!

⏱ Kost Budget Energie opzeggen via Opzeggen24 veel tijd?
Het abonnement van Budget Energie opzeggen via Opzeggen24 neemt weinig tijd in beslag. We hebben namelijk de opzegbrief al voor je klaarstaan. Je hoeft hier alleen nog enkele gegevens (zoals je naam en contactgegevens) in te vullen en de brief is af. Doorgaans duurt dit niet langer dan 30 seconden!

✅ Kan Opzeggen24 mijn Budget Energie opzegbrief versturen?
Jazeker! Via de Opzeggen24 verzendservice regelen wij het versturen van je Budget Energie opzegging. Je hebt hierbij de keuze tussen een normale en aangetekende verzending. Kies je voor een aangetekende verzending van je Budget Energie opzegbrief? Dan ontvang je de track&trace code zodra je brief op de post is!

Budget Energie reviews

Zeg je Budget Energie via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met Budget Energie. Hieronder tref je de Budget Energie reviews.

Dhr. C uit Schiedam:
onverwachts woning verkocht op 25-6-2022
25 juni 2022
Mvr. T uit Sneek:
Ik ga met spoed emigreren
23 juni 2022
Mvr. A uit Purmerend:
Overlijden
30 maart 2022
Dhr. R uit Amstelveen:
Vaste maandlasten te hoog ten opzichte van maandbedrag bij HEM
9 maart 2022
Dhr. F uit Nijmegen:
Overlijden Datum overdracht koop:2-3-2022 Electriciteit meter 1:2.122 kwh meter 2: 2000 kwh Gas: 5.77.436 m3
3 maart 2022
Mvr. F uit Papendrecht:
ben gewoon niet veel thuis en vind daarom internet niet meer belangrijk en tv kijken ook niet
16 februari 2022
Mvr. P uit Marrum:
Andere provider
28 september 2021