De Zonnebloem opzeggen

Wil je het lidmaatschap van De Zonnebloem opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar De Zonnebloem als je gebruik maakt van de online verzenddienst.


Stap 1: vul je gegevens in
Stap 2: kies je betaalmethode

We versturen je brief 100% rechtsgeldig, snel & aangetekend naar De Zonnebloem voor slechts €11,95 mét bevestiging!

iDEAL logo
Ik ga akkoord met de voorwaarden.

De Zonnebloem opzegbrief

Nationale Vereniging de Zonnebloem
t.a.v. Opzeggingen
Postbus 2100
4800CC Breda (Nederland)

Plaats, 3 december 2023

AANGETEKEND: opzeggen 'De Zonnebloem'


Geachte heer / mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lidmaatschap per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Naam: Aanhef Voornaam Achternaam
Adres: Straat Huisnr
Postcode + plaats: Postcode Plaats

Mocht u bovengenoemde opzeggingsdatum niet accepteren als de datum van beëindiging van mijn abonnement, omdat mijn contract anders bepaalt, dan verzoek ik u mij gemotiveerd de juiste datum van beëindiging mede te delen. In dat geval geldt die datum als de datum van beëindiging. De door mij aan u verstrekte incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer komt per diezelfde datum te vervallen. Tevens wens ik geen geadresseerde reclame meer van u te ontvangen.

Ik zie uw schriftelijke bevestiging van deze opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per mail versturen naar email of per post.

Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam
Voornaam Achternaam

Zo werkt De Zonnebloem opzeggen via Opzeggen24


1. vul je contractgegevens in


2. print en onderteken je brief


3. je brief wordt verstuurd


4. wacht op de bevestiging


De Zonnebloem abonnement opzeggen

De Zonnebloem is een Nederlandse vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met een lichamelijk beperking. De Zonnebloem is in 1945 gestart vanuit een radioprogramma voor zieken en gehandicapten gepresenteerd door Alex van Wayenburg. Alex van Wayenburg streefde naar een samenleving met meer aandacht voor zieken en gehandicapten en omdat dit idee erg aansloeg, werd in 1949 Stichting De Zonnebloem opgericht. Op verschillende plekken in het land ontstonden toen comités die bijvoorbeeld bezoeken aan zieken verzorgden. 1964 werd de stichting een vereniging met leden die door middel van een jaarlijkse bijdrage voor financiële steun zorgden. Sinds 1985 maakt de Zonnebloem ook gebruik van een aangepast hotelschip om vakantiereizen voor mensen met een lichamelijke beperking mogelijk te maken.

De missie van de Zonnebloem is om het leven van mensen met een lichamelijke beperking en tevens dat van haar vrijwilligers te verrijken door het mogelijk maken sociale en recreatieve activiteiten. De Zonnebloem streeft bovendien naar een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen.

Wat doet de Zonnebloem

De Zonnebloem is er voor alle mensen met een lichamelijke handicap, zowel jong als oud. Deze mensen kunnen contact opnemen met de Zonnebloem wanneer zij behoefte hebben aan het leren kennen van nieuwe mensen, het maken van uitstapjes of een vakantie. De Zonnebloem gaat vervolgens kijken of er mogelijkheden zijn om dit voor deze persoon mogelijk te maken. De Zonnebloem heeft door het hele land lokale vestigingen waar je terecht kunt voor informatie of het aanmelden als deelnemer.

Behalve activiteiten op maat, organiseert de Zonnebloem ook zelf een aantal vaste activiteiten. Zo zet de Zonnebloem vrijwilligers in om op huisbezoek te gaan bij mensen die door hun lichamelijke beperking eenzaam zijn. De vrijwilligers kunnen bijvoorbeeld alleen even koffie komen drinken, maar het is ook mogelijk om samen te wandelen of een hobby uit te oefenen. Een bijzondere activiteit die de Zonnebloem aanbiedt is het maken van een luchtballonvaart. De Zonnebloem luchtballon is speciaal ontworpen voor mensen met een lichamelijke beperking. Naast de huisbezoeken en de luchtballonvaarten, organiseren de lokale afdelingen van de Zonnebloem nog allerlei andere activiteiten zoals een high-tea, muziekmiddag of uitstapje naar een bezienswaardigheid. Deze activiteiten verschillen per lokale afdeling en vaak kijken de vrijwilligers samen met de deelnemers naar de mogelijkheden.

De Zonnebloem biedt ook rolstoelvervoer tegen een betaalbare prijs, namelijk in de vorm van de Zonnebloemauto. De Zonnebloemauto is een aangepaste huurauto waarin plaats is voor een scootmobiel of een persoon in een rolstoel. Daarnaast is er nog plaats voor drie tot vier andere personen. Op deze manier kunnen ook mensen met een lichamelijke beperking gezellig samen met familie of vrienden op pad. Op verschillende plaatsen in Nederland is het mogelijk om een Zonnebloemauto te huren. Het huren van een Zonnebloemauto kost €40 per dag, waarbij de eerste 100 km inbegrepen zijn. Bij een overschrijding van de 100 km geldt een vergoeding van €0,20 per km en ook de brandstofkosten zijn exclusief. Voor mensen die graag met de Zonnebloemauto ergens heen willen, maar zelf geen chauffeur hebben kunnen vinden, biedt de zonnebloem ook de mogelijkheid om een vrijwillige chauffeur aan te vragen.

Misschien wel de meest bekende activiteiten van de Zonnebloem, zijn de vakanties die zij organiseren voor mensen met een lichamelijke beperking. Ten eerste zijn er de vaarvakanties op het vakantieschip MPS de Zonnebloem. Het schip is volledig aangepast en toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking en voert reizigers afhankelijk van de gekozen reis langs plekken in Nederland, België en Duitsland. Deelnemers hebben de keuze uit verschillende (thema)reizen, denk hierbij aan een kerstreis, wijnreis of een reis speciaal voor mensen tussen de 18 en 45 jaar oud. Op het schip zijn alle faciliteiten aanwezig om het voor deelnemers mogelijk te maken om 24 uur per dag deskundige begeleiding en (verpleegkundige) hulp te krijgen.

Behalve op vakantie per schip, kunnen deelnemers ook kiezen voor een ander type vakantie. Een groot aantal van de Zonnebloemafdelingen organiseren namelijk op maat gemaakte reizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook is op de site een overzicht te vinden met tips om zelf een geschikte vakantie te regelen.

De Zonnebloem steunen

Het is op verschillende manieren mogelijk om de Zonnebloem te steunen. Ten eerste is het mogelijk om je aan te melden als vrijwilliger. De Zonnebloem zoekt verschillende vrijwilligers voor allerlei verschillende taken en activiteiten. Zo zoeken zij mensen die graag helpen met activiteiten in de buurt of die op zoek willen gaan bij mensen met een lichamelijke beperking. Ook kun je je aanmelden als vakantievrijwilliger, je helpt dan met het duwen van rolstoelen, serveren van eten en het begeleiden van deelnemers tijdens de excursies. De Zonnebloem is ook vaak op zoek naar vrijwilligers met bepaalde beroepen die kunnen helpen op reis, denk hierbij aan artsen, fysiotherapeuten en verpleegkundigen.

Het is ook mogelijk om De Zonnebloem te steunen met een financiële bijdrage. Doneren kan via de website, waar je kan kiezen voor een vast bedrag van €15, €25 of €50 of een zelfgekozen bedrag. Vervolgens kun je ervoor kiezen om eenmalig, maandelijks of jaarlijks deze donatie te doen. Het is ook mogelijk om gericht te doneren, bijvoorbeeld aan het vakantieschip of de Zonnebloemauto. Het is ook mogelijk om De Zonnebloem op te nemen in je testament, om zo na overlijden geld na te laten aan De Zonnebloem.

Zeg Zonnebloem op

Natuurlijk kan het ook voorkomen dat je hebt gekozen voor een bepaalde, periodieke donatie, maar je deze toch graag nog wilt aanpassen. Hiervoor kun je terecht op de website van de Zonnebloem. Wanneer je je donateurschap wilt aanpassen of opzeggen, kun je op de website je telefoonnummer en een gewenste terugbeltijd invullen. Een medewerker van de Zonnebloem belt je dan terug en regelt de wijziging samen met jou.

Zonnebloem klantenservice

De Zonnebloem klantenservice is te vinden op de website onder het kopje ‘contact’. Hier kun je terecht met vragen of opmerkingen over de Zonnebloem of voor het wijzigen van bepaalde gegevens. Op deze pagina vind je het postadres en telefoonnummer van de Zonnebloem om telefonisch of per post contact op te nemen. De klantenservice is van maandag t/m vrijdag geopend tussen 08:30 en 17:00. Ook vind je op deze pagina contactformulier voor vragen over specifieke opmerkingen zoals vakanties en vrijwilligerswerk. Ook kun je op de klantenservice pagina de bankgegevens van de Zonnebloem vinden.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van De Zonnebloem

👉 Hoe werkt De Zonnebloem opzeggen via Opzeggen24?
Bij Opzeggen24 kun je eenvoudig een opzegbrief maken om je De Zonnebloem abonnement stop te zetten. Je vult hiervoor enkele gegevens in, waarmee de opzegbrief wordt ingevuld. Deze opzegbrief kun je vervolgens downloaden of laten versturen door Opzeggen24!

⏱ Kost De Zonnebloem opzeggen via Opzeggen24 veel tijd?
Het abonnement van De Zonnebloem opzeggen via Opzeggen24 neemt weinig tijd in beslag. We hebben namelijk de opzegbrief al voor je klaarstaan. Je hoeft hier alleen nog enkele gegevens (zoals je naam en contactgegevens) in te vullen en de brief is af. Doorgaans duurt dit niet langer dan 30 seconden!

✅ Kan Opzeggen24 mijn De Zonnebloem opzegbrief versturen?
Jazeker! Via de Opzeggen24 verzendservice regelen wij het versturen van je De Zonnebloem opzegging. Je hebt hierbij de keuze tussen een normale en aangetekende verzending. Kies je voor een aangetekende verzending van je De Zonnebloem opzegbrief? Dan ontvang je de track&trace code zodra je brief op de post is!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/opzeggen24.nl/web/abonnement-opzeggen/index.php on line 583

De Zonnebloem reviews

Zeg je De Zonnebloem via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met De Zonnebloem. Hieronder tref je de De Zonnebloem reviews.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/opzeggen24.nl/web/abonnement-opzeggen/index.php on line 596