Eneco opzeggen

Wil je het lidmaatschap van Eneco opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar Eneco als je gebruik maakt van de online verzenddienst.


Stap 1: vul je gegevens in
Stap 2: kies je betaalmethode

We versturen je brief 100% rechtsgeldig, snel & aangetekend naar Eneco voor slechts €11,95 mét bevestiging!

iDEAL logo
Ik ga akkoord met de voorwaarden.

Eneco opzegbrief

Eneco Consumenten B.V.
t.a.v. Klantenservice
Postbus 1014
3000BA Rotterdam (Nederland)

Plaats, 22 februari 2024

AANGETEKEND: opzeggen 'Eneco'


Geachte heer / mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lidmaatschap per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Naam: Aanhef Voornaam Achternaam
Adres: Straat Huisnr
Postcode + plaats: Postcode Plaats

Mocht u bovengenoemde opzeggingsdatum niet accepteren als de datum van beëindiging van mijn abonnement, omdat mijn contract anders bepaalt, dan verzoek ik u mij gemotiveerd de juiste datum van beëindiging mede te delen. In dat geval geldt die datum als de datum van beëindiging. De door mij aan u verstrekte incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer komt per diezelfde datum te vervallen. Tevens wens ik geen geadresseerde reclame meer van u te ontvangen.

Ik zie uw schriftelijke bevestiging van deze opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per mail versturen naar email of per post.

Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam
Voornaam Achternaam

Zo werkt Eneco opzeggen via Opzeggen24


1. vul je contractgegevens in


2. print en onderteken je brief


3. je brief wordt verstuurd


4. wacht op de bevestiging


Eneco abonnement opzeggen

Als je je abonnement van Eneco wil opzeggen, dan ben je bij opzeggen24 aan het juiste adres. Wij helpen je kosteloos bij het opzeggen van je abonnement. Lees verder voor meer informatie over Eneco, hun energiecontracten en hoe je deze kan opzeggen.

Over Eneco

Eneco is een energiebedrijf dat actief is in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland en België. In Nederland is Eneco de derde grootste energiemaatschappij. Eneco levert energie in drie van de vier grote Nederlandse steden. Het bedrijf Eneco is in Japanse handen, Eneco is in november 2019 gekocht door Mitsubishi en Chubu. Het energiebedrijf Eneco is onderdeel van Eneco groep. Eneco groep heeft nog meer bedrijven, zoals netwerkbedrijf Stedin en infraspecialist Joulz. Deze bedrijven zijn sinds 2017 afgesplitst van Eneco.

De dienst van Eneco

Eneco houdt zich op alle mogelijke manieren bezig met energie. Eneco als energiebedrijf richt zich vooral op de productie, handel en levering van energie in onder andere Nederland. In Nederland gebruiken ongeveer twee miljoen huishouden en 40.000 grootzakelijke afnemers energie van Eneco. Aan Nederlandse huishoudens levert Eneco energie en een slimme thermostaat.

Eneco als groene maatschappij

Sinds 2008 schenkt Eneco meer aandacht aan duurzame energie. Eneco helpt sinds 2009 mee aan het bouwen van windmolenparken, houdt zich bezig met het winnen van energie uit biomassa-activiteiten en Ecostream is opgericht om zonne-energie op te wekken. Ook heeft Eneco het bedrijf Ecofys opgezet, at zich richt op advies voor duurzame energie. Deze activiteiten om groenere energie op te wekken hebben hun vruchten afgeworpen; in 2008 en 2009 is Eneco uitgeroepen tot leverancier met het meest duurzame beleid in Nederland door Greenpeace.

Sinds 2011 heeft het Eneco nog een groene energieprogramma opgezet als belofte aan het Wereld Natuur Fonds. Deze plannen bestaan onder andere uit nieuwe ideeën en mogelijkheden om energie te besparen, duurzame energie op te wekken en op een duurzame wijze energie af te nemen. In 2013 is BioEnergieCentrale Golden Raand Delfzijl B.V. in bedrijf genomen. Dit is een energiecentrale die 330.000 ton houtsnippers omzet in elektriciteit. Vergeleken met de traditionele manier van energie wekken met steenkool of gas, bespaart het wekken van energie met houtsnippers zo’n 250.000 ton CO2-uitstoot.

Een Eneco energiecontract

Eneco biedt verschillende contracten met energie aan, uit verschillende bronnen. Ten eerste is er het contract met gas. Eneco biedt naast het meest gebruikte gascontract ook contracten met wind- of zonne-energie. Tot slot biedt Eneco een warmte en koude-contract, dit is restwarmte die komt van bijvoorbeeld stroomproductie of het verbranden van afval. Stadswarmte is een alternatief om minder gas te gebruiken. Bij het gascontract kun je ook kiezen voor het GecompenseerdGas contract. Hierbij maak je gebruik van gas als energie maar lever je ook een bijdrage aan projecten die de CO2 uitstoot (die vrijkomt door gasverbruik) zo goed mogelijk minimaliseren.

De contractduur van Enecocontracten kan je zelf bepalen. Er zijn vaste contracten met een minimale duur van een 1 of 3 jaar. Als je geen zekerheid wil, dan kun je gebruikmaken van de modelcontracten die Eneco biedt. Dit zijn flexibele contracten waarbij je nergens aan vastzit omdat je dagelijks kan opzeggen en een korte opzegtermijn hebt. Je krijgt bij modelcontracten voordelig energie en je hebt het voordeel van snel kunnen opzeggen.

Naast de standaard contracten heeft Eneco slimme thermostaat Toon. Deze thermostaat vertelt je allerlei informatie over je energieverbruik en hoe je kan besparen op je energierekening. Met de thermostaat kun je bijvoorbeeld het energieverbruik in je huis op afstand besturen door het lager te zetten of juist de verwarming alvast aan te zetten als je onderweg naar huis bent. De Toon thermostaat krijg je bij een 4-jarig energiecontract of je kan hem los aanschaffen bij een korte abonnement.

Eneco abonnement opzeggen

Als je een Eneco abonnement hebt afgesloten maar het op wil zeggen, ben je bij Opzeggen24.nl aan het juiste adres. Het kan zo zijn dat je wil overstappen naar een andere leverancier van Energie of een ander soort energie wil. Het maakt niet uit wat de reden is dat je wil opzeggen, Opzeggen24.nl helpen je met het gemakkelijk opzeggen van je abonnement!

Als je je contract liever via Eneco zelf wil opzeggen, dan kan dat op verschillende manieren. Je kan telefonisch doorgeven dat je wil opzeggen. Als je hebt doorgegeven dat je je contract wil stopzetten, dan krijg je van Eneco bericht om een laatste keer je meterstand door te geven. Als Eneco deze heeft ontvangen dan krijg je van Eneco een eindnota en is je contract afgesloten.

Als je je contract wil opzeggen maar de termijn nog niet voorbij is, dan is dat mogelijk maar het is niet kosteloos. Het eerder opzeggen dan je contract loopt is mogelijk bij Eneco, maar dan betaal je wel een boete. Deze kan van 50 euro tot 125 euro oplopen, afhankelijk van de looptijd die je contract nog heeft.

Als je gaat verhuizen, hoef je je Eneco contract niet op te zeggen. Vaak kan je je energiecontract meenemen naar een nieuwe woning als je gaat verhuizen. Hiervoor moet je contact opnemen met de Eneco klantenservice en zij kunnen je dan verder helpen.

Eneco klantenservice

Als je een vraag, opmerking of klacht hebt, dan kun je je tot de Eneco klantenservice keren. De Eneco klantenservice is te bereiken via Facebook, telefonisch en via de Eneco digitale assistent. Eneco heeft een uitgebreide vragenpagina met antwoorden op veelgestelde vragen als je liever zelf een oplossing wil opzoeken voordat je contact opneemt met Eneco.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van Eneco

👉 Hoe werkt Eneco opzeggen via Opzeggen24?
Bij Opzeggen24 kun je eenvoudig een opzegbrief maken om je Eneco abonnement stop te zetten. Je vult hiervoor enkele gegevens in, waarmee de opzegbrief wordt ingevuld. Deze opzegbrief kun je vervolgens downloaden of laten versturen door Opzeggen24!

⏱ Kost Eneco opzeggen via Opzeggen24 veel tijd?
Het abonnement van Eneco opzeggen via Opzeggen24 neemt weinig tijd in beslag. We hebben namelijk de opzegbrief al voor je klaarstaan. Je hoeft hier alleen nog enkele gegevens (zoals je naam en contactgegevens) in te vullen en de brief is af. Doorgaans duurt dit niet langer dan 30 seconden!

✅ Kan Opzeggen24 mijn Eneco opzegbrief versturen?
Jazeker! Via de Opzeggen24 verzendservice regelen wij het versturen van je Eneco opzegging. Je hebt hierbij de keuze tussen een normale en aangetekende verzending. Kies je voor een aangetekende verzending van je Eneco opzegbrief? Dan ontvang je de track&trace code zodra je brief op de post is!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/opzeggen24.nl/web/abonnement-opzeggen/index.php on line 583

Eneco reviews

Zeg je Eneco via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met Eneco. Hieronder tref je de Eneco reviews.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/opzeggen24.nl/web/abonnement-opzeggen/index.php on line 596