Essent opzeggen

Wil je het lidmaatschap van Essent opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar Essent als je gebruik maakt van de online verzenddienst.


Stap 1: vul je gegevens in
Stap 2: kies je betaalmethode

We versturen je brief 100% rechtsgeldig, snel & aangetekend naar Essent voor slechts €11,95 mét bevestiging!

iDEAL logo
Ik ga akkoord met de voorwaarden.

Essent opzegbrief

Essent Retail Energie B.V.
t.a.v. Klantenservice
Postbus 1484
5200BM ’s-Hertogenbosch (Nederland)

Plaats, 22 februari 2024

AANGETEKEND: opzeggen 'Essent'


Geachte heer / mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lidmaatschap per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Naam: Aanhef Voornaam Achternaam
Adres: Straat Huisnr
Postcode + plaats: Postcode Plaats

Mocht u bovengenoemde opzeggingsdatum niet accepteren als de datum van beëindiging van mijn abonnement, omdat mijn contract anders bepaalt, dan verzoek ik u mij gemotiveerd de juiste datum van beëindiging mede te delen. In dat geval geldt die datum als de datum van beëindiging. De door mij aan u verstrekte incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer komt per diezelfde datum te vervallen. Tevens wens ik geen geadresseerde reclame meer van u te ontvangen.

Ik zie uw schriftelijke bevestiging van deze opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per mail versturen naar email of per post.

Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam
Voornaam Achternaam

Zo werkt Essent opzeggen via Opzeggen24


1. vul je contractgegevens in


2. print en onderteken je brief


3. je brief wordt verstuurd


4. wacht op de bevestiging


Essent abonnement opzeggen

Wanneer je een contract hebt afgesloten bij Essent, maar hier geen gebruik meer van wilt maken, kun je via Opzeggen24 uitschrijven voor het abonnement. Als je het contract van Essent wilt opzeggen, is het verstandig om goed de deals bij andere energieleveranciers te bestuderen. Er bestaan hier websites voor die de kosten voor je berekenen. Logische momenten voor het overstappen van energieleverancier zijn bijvoorbeeld als je een zaak gaat oprichten of een nieuwe woning gaat kopen/huren. Je kunt natuurlijk ook overstappen wanneer je niet tevreden bent met de service en/of kosten wilt besparen. Verder in de tekst kunt je informatie lezen over Essent zelf, de klantenservice en de opzegmethode.

Over Essent

“Voor iedereen de nummer 1 in nieuwe energie”, het motto van energiebedrijf Essent. Essent is een naamloze vennootschap die zich richt op het leveren van elektriciteit en gas, maar ook CV-ketels en zonnepanelen. In 1999 is Essent van de grond gebracht en is ondertussen een van de grootste energieleveranciers van Nederland. In 2009 is Essent verkocht aan RWE, een van de grootste Duitse energiebedrijven die zich richten op kernenergie, afvalverbranding en gas. Sinds 2016 is dit energiebedrijf ook deel geworden van het Duitse energieconcern Innogy. Essent richt zich echter alleen op het voorzien van energie in Nederland en België. Dit doen ze zowel aan zakelijke als particuliere klanten. Het hoofdkantoor van Essent is momenteel gevestigd in het Brabantse ’s-Hertogenbosch. In heel Nederland heeft Essent zes energiecentrales. Deze kun je vinden in Moerdijk, Geertruidenberg, Maasbracht, Geleen, Cuijck en Linne/Gramsbergen.

Tot een aantal jaar geleden was Essent nog hoofdsponsor van het Wereld Natuur Fons, maar die bal hebben ze verspeeld toen het energiebedrijf werd overgenomen door het Duitse RWE. RWE bleek namelijk een van de meest vervuilende energiebedrijven in Europa. Verder kunt je Essent herkennen aan de sponsoring van de EK en WK schaatswedstrijden. Essent staat verder voor een energietransitie voor een betere wereld.

Het aanbod van Essent

Het energiebedrijf focust zich vooral op het leveren van elektriciteit en energie. Bij Essent kunt je ook terecht voor zonnepanelen en CV-ketels. Ze richten zich hierbij op duurzaamheid en het besparen van geld en energie. Essent heeft drie doelgroepen waar ze zich aan toewijden: particulieren, zakelijk en grootzakelijk. Het aanbod van hun diensten verschillen dus per doelgroep. Zo kunt je bijvoorbeeld als particulier via de website een huisscan doen en meer informatie vinden over isolatie en onderhoud. Bij zakelijk en grootzakelijk wordt er gefocust op wat voor bedrijf je bent en welk pakket het best bij jouw zaak past.

Essent klantenservice

Via de website van Essent kunt je terecht bij de klantenservice. De klantenservice verschilt onderling ook weer of je contact opneemt als particulier of als zakelijk klant. Beide klantenservices worden aan je uitgelegd.

Als particulier ga je naar de link van de klantenservice. Je krijgt hier gelijk een zoekbalk te zien waarin je trefwoorden kunt invullen. Zo kunt je dus al jouw specifieke vragen vinden. Wanneer je een veel voorkomende vraag heeft, staat die op de pagina ook gelijk in beeld. De vragen die het vaakst gesteld worden, zoals “hoe geef ik mijn meterstanden door”, vindt je op deze pagina. Wanneer je naar beneden scrolt zijn alle vragen en antwoorden nog een keer gesorteerd per categorie. Dit zijn categorieën als ‘meterstanden’, ‘facturen & betalen’ en ‘verbruik & besparen’. Wanneer je toch jouw vraag niet kunt vinden, scrolt je nog iets verder naar beneden.

Je kunt Essent bereiken via een telefoongesprek of via social media. Je kunt hiervoor bellen naar 0900 – 1550 op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 en op zaterdag van 09:00 tot 13:00. Je betaalt hiervoor de normale belkosten. Verder kun je de sociale media platformen Facebook en Twitter gebruiken om een bericht te sturen. Essent reageert op werkdagen tussen 08:00 en 20:00 en op zaterdag tussen 09:00 en 13:00.

Als je als zakelijke klant contact wilt opnemen, gaat je naar de zakelijke pagina (vanboven op de website aan te klikken) en dan naar het kopje ‘Service & Contact’. Ook hier vindt je de veel gestelde vragen met antwoorden. De vragen zijn, net zoals bij particulieren, gecategoriseerd. Je kunt dus snel en gemakkelijk antwoorden vinden als het bijvoorbeeld gaat om veranderingen binnen uw zaak, belastingen en facturen. Wanneer je direct in contact wil staan met Essent kunt je bellen of een mailsturen. Bellen kan op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 via het nummer 073 – 850 1381. Mailen kan ook, maar houd er rekening mee dat je binnen 5 werkdagen een reactie terugkrijgt. Als grootzakelijke klant gelden dezelfde zaken als bij zakelijke klanten. Het enige verschil is dat je via de mail binnen 2 werkdagen reactie krijgt. Je moet uiteraard wel daadwerkelijk een grootzakelijke klant zijn.

Essent abonnement opzeggen

Bij Essent kun je jouw contract opzeggen via telefonisch contact, maar ook via een online opzegformulier. Deze is te vinden op de website van Essent onder het kopje klantenservice -> opzeggen. Je kunt ook contact opnemen via het telefoonnummer. Het bellen naar dit nummer is kosteloos. Via het online opzegformulier moet je eerst contact opnemen. Je vermeld hierbij jouw vraag en je gegevens.

Wanneer je jouw contract opzegt, moet je erbij stilstaan wat voor kosten zich dit met je meebrengt. Er kan namelijk een opzegvergoeding worden uitgeschreven. Dit gebeurt alleen als je een contract met vaste looptijd opzegt vóór de einddatum van het contract. Hoeveel je hiervoor moet betalen is afhankelijk van de looptijd die nog open staat. Ook is het bedrag afhankelijk van het feit of je zowel gas en stroom afneemt of enkel één van de twee. Deze opzegvergoedingen zijn minimaal 50 euro en kunnen oplopen tot maar liefst 250. Voordat je jouw contract dus opzegt, ga dan goed na of je een vaste looptijd heeft en hoe lang die nog open staat. Wanneer je verhuist maar het contract bewaart hoeft je geen opzegvergoeding te betalen.

Er is echter een lichtpuntje. Wanneer je gelijk overstapt naar een andere leverancier, is de nieuwe energieleverancier verantwoordelijk voor het opzeggen van jouw contract bij Essent. Dit zal ter sprake komen wanneer je een nieuwe energieleverancier heeft gekozen en daarbij uw contract afsluit. Het werk wordt door de nieuwe energieleverancier van je overgenomen.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van Essent

👉 Hoe werkt Essent opzeggen via Opzeggen24?
Bij Opzeggen24 kun je eenvoudig een opzegbrief maken om je Essent abonnement stop te zetten. Je vult hiervoor enkele gegevens in, waarmee de opzegbrief wordt ingevuld. Deze opzegbrief kun je vervolgens downloaden of laten versturen door Opzeggen24!

⏱ Kost Essent opzeggen via Opzeggen24 veel tijd?
Het abonnement van Essent opzeggen via Opzeggen24 neemt weinig tijd in beslag. We hebben namelijk de opzegbrief al voor je klaarstaan. Je hoeft hier alleen nog enkele gegevens (zoals je naam en contactgegevens) in te vullen en de brief is af. Doorgaans duurt dit niet langer dan 30 seconden!

✅ Kan Opzeggen24 mijn Essent opzegbrief versturen?
Jazeker! Via de Opzeggen24 verzendservice regelen wij het versturen van je Essent opzegging. Je hebt hierbij de keuze tussen een normale en aangetekende verzending. Kies je voor een aangetekende verzending van je Essent opzegbrief? Dan ontvang je de track&trace code zodra je brief op de post is!

Essent reviews

Zeg je Essent via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met Essent. Hieronder tref je de Essent reviews.

Dhr. J uit Waddinxveen:
Vanaf 17-03 geen eigenaar meer van het huis / object. Woonachtig in een verzorgingshuis
18 maart 2022