Greenchoice opzeggen

Wil je het lidmaatschap van Greenchoice opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar Greenchoice als je gebruik maakt van de online verzenddienst.


Stap 1: vul je gegevens in
Stap 2: kies je betaalmethode

We versturen je brief 100% rechtsgeldig, snel & aangetekend naar Greenchoice voor slechts €11,95 mét bevestiging!

iDEAL logo
Ik ga akkoord met de voorwaarden.

Greenchoice opzegbrief

Greenchoice B.V.
t.a.v. T.a.v. afdeling Service
Kruisplein 15
3014DB Rotterdam (Nederland)

Plaats, 22 februari 2024

AANGETEKEND: opzeggen 'Greenchoice'


Geachte heer / mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lidmaatschap per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Naam: Aanhef Voornaam Achternaam
Adres: Straat Huisnr
Postcode + plaats: Postcode Plaats

Mocht u bovengenoemde opzeggingsdatum niet accepteren als de datum van beëindiging van mijn abonnement, omdat mijn contract anders bepaalt, dan verzoek ik u mij gemotiveerd de juiste datum van beëindiging mede te delen. In dat geval geldt die datum als de datum van beëindiging. De door mij aan u verstrekte incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer komt per diezelfde datum te vervallen. Tevens wens ik geen geadresseerde reclame meer van u te ontvangen.

Ik zie uw schriftelijke bevestiging van deze opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per mail versturen naar email of per post.

Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam
Voornaam Achternaam

Zo werkt Greenchoice opzeggen via Opzeggen24


1. vul je contractgegevens in


2. print en onderteken je brief


3. je brief wordt verstuurd


4. wacht op de bevestiging


Greenchoice abonnement opzeggen

Greenchoice is een energiebedrijf wat, zoals de naam al suggereert, alleen groene energie levert. Het bedrijf werd in 2001 opgericht door Michiel Rexwinkel, John Appeldorn en Rob van Rees met als doel zich te onderscheiden van andere energiebedrijven door als eerste energieleverancier alleen maar groene stroom te leveren. Sinds 2007 bezit Eneco 30% van de aandelen van Greenchoice.

In 2008 begon Greenchoice met het leveren van gas, naast de levering van stroom. Om de CO2-uitstoot van het gasverbruik te compenseren, plant Greenchoice bomen en helpt het met het beschermen van bossen in onder andere Brazilië, Peru, Tanzania, Uganda en Indonesië. Sinds 2017 steunt Greenchoice ook bosprojecten van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

In 2018 nam Greenchoice de ook enkel groene stroom leverende Qurrent over. Sinds 2020 levert Greenchoice gas en energie aan meer dan 600.000 klanten. De huidige bronnen waar Greenchoice hun geleverde energie uit haalt zijn windenergie (89%), biomassa (8%) en zonne-energie (3%). Sinds 2016 levert Greenchoice groene stroom die uitsluitend in Nederland is opgewekt.

Het harde werk van Greenchoice om alleen maar groene energie te leveren wordt erkend. In 2016 werd Greenchoice van de consumentenbond voor de tweede keer op rij als beste energieleverancier beoordeeld op basis van klanttevredenheid, service en duurzaamheid. In 2017 werd het bedrijf uitgeroepen tot meest duurzame merk van Nederland door Sustainable Brand Index en in 2018 scoorde het niet meer de eerste plek maar bleef het wel het meest duurzame merk in de energiebranche. En meest recentelijk, in 2019 won het bedrijf voor de zevende keer op rij de Gaslicht.com Award voor beste energieleverancier van Nederland.

Energie van Greenchoice

Greenchoice biedt drie energiepakketten aan. Het eerste pakket is Wind uit Nederland met Windvangers. Je ontvangt de opbrengst van een stukje windmolen en daarmee krijg je elk jaar per WindVanger gegarandeerd 125 kWh of meer aan stroom. Bij een 3-jarig contract krijg je 2 gratis WindVangers en bij een 5-jarig contract krijg je 3 gratis WindVangers. De hoeveelheid opgewekte stroom van jouw WindVangers zie je terug op je energierekening en ontvang jij als korting op de jaarnota. De energie in dit pakket is 100% Nederlandse windenergie en er wordt door Greenchoice CO2 gecompenseerd. Dit contract kan voor 3 jaar of 5 jaar worden afgesloten.

Het tweede pakket is Wind uit Nederland Welkomstkorting. Bij dit contract ontvang je 75 euro welkomstkorting op je energierekening. Ook deze energie is 100% Nederlandse windenergie en wordt door Greenchoice CO2 gecompenseerd. Dit contract kan voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabele duur worden afgesloten.

Het derde pakket is Maximaal Groen. Dit pakket biedt ook weer 100% Nederlandse windenergie en in dit pakket is ook het gas helemaal groen. Het gas dat je krijgt wordt gewonnen uit hernieuwbare bronnen, wat een duurzaam alternatief is voor aardgas. Dit pakket kan ook weer voor 1 of 3 jaar worden afgesloten.

Greenchoice abonnement opzeggen

Als je je Geenchoice energiecontract op wil zeggen, dan kan dat via Opzeggen24. Opzeggen24 kan het opzeggen compleet uit je handen nemen, of je kan ervoor kiezen het opzeggen zelf te doen met de instructies van Opzeggen24. Als je het abonnement zelf wil opzeggen, lees dan verder voor de instructies voor het opzeggen van je energieabonnement.

Als je je contract wil stopzetten bij Greenchoice omdat je wil overstappen naar een andere energieleverancier, dan hoef je zelf niet veel te doen. Je nieuwe energieleverancier zegt je contract bij Greenchoice voor je op. Als je het contract wil opzeggen voor de looptijd voorbij is, dan is dit mogelijk maar betaal je wel een opzegvergoeding. Als je energiecontract zelf wil stopzetten en niet overstapt naar een nieuwe energiemaatschappij, dan kun je dat doen door te bellen. Dit nummer is op werkdagen te bereiken van 8:30 uur tot 17:30 uur en op zaterdag van 8:30 uur tot 17:00 uur. Als je het contract wil opzeggen omdat je gaat verhuizen, dan kan je de opzegging ook regelen via de website van Mijn Greenchoice. Bij het opzeggen van het contract geldt een opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Greenchoice klantenservice

Als je hulp nodig hebt of om een andere reden contact wil opnemen met de klantenservice van Greenchoice. De klantenservice is via meerdere kanalen te bereiken. Ten eerste kan de klantenservice telefonisch worden bereikt op werkdagen van 8:30 uur tot 17:30 uur en op zaterdag van 8:30 uur tot 17:00 uur. Als je niet in gelegenheid bent om te bellen tijdens kantooruren dan kun je ook een whatsappje sturen. De WhatsApp klantenservice is op dezelfde tijden actief als de telefonische klantenservice. Je kan Greenchoice ook bereiken via sociale media, je kan een bericht sturen via Facebook of Twitter.

Als je last hebt van een stroomstoring moet je telefonisch contact opnemen met 0800 9009. Dit is niet het nummer van Budget Energie maar het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom. De melding komt dan niet bij Budget Energie terecht maar bij je lokale netbeheerder zodat zij meteen aan de slag kunnen om het probleem op te lossen.

Als je even geen tijd hebt om contact op te nemen met de klantenservice of je hebt een vraag maar de klantenservice is al dicht, dan heeft Greenchoice een Veelgestelde Vragen-pagina waar je de antwoorden op veelgestelde vragen kan vinden. Hier vindt je vooral antwoorden op algemenere vragen die meerdere mensen hebben en zo hoef je niet te wachten op een antwoord van de klantservice. Denk hierbij aan vragen over de overstap naar een nieuwe energieleverancier, het verlegen van je Greenchoice contract en hoe je energietarief is opgebouwd.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van Greenchoice

👉 Hoe werkt Greenchoice opzeggen via Opzeggen24?
Bij Opzeggen24 kun je eenvoudig een opzegbrief maken om je Greenchoice abonnement stop te zetten. Je vult hiervoor enkele gegevens in, waarmee de opzegbrief wordt ingevuld. Deze opzegbrief kun je vervolgens downloaden of laten versturen door Opzeggen24!

⏱ Kost Greenchoice opzeggen via Opzeggen24 veel tijd?
Het abonnement van Greenchoice opzeggen via Opzeggen24 neemt weinig tijd in beslag. We hebben namelijk de opzegbrief al voor je klaarstaan. Je hoeft hier alleen nog enkele gegevens (zoals je naam en contactgegevens) in te vullen en de brief is af. Doorgaans duurt dit niet langer dan 30 seconden!

✅ Kan Opzeggen24 mijn Greenchoice opzegbrief versturen?
Jazeker! Via de Opzeggen24 verzendservice regelen wij het versturen van je Greenchoice opzegging. Je hebt hierbij de keuze tussen een normale en aangetekende verzending. Kies je voor een aangetekende verzending van je Greenchoice opzegbrief? Dan ontvang je de track&trace code zodra je brief op de post is!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/opzeggen24.nl/web/abonnement-opzeggen/index.php on line 583

Greenchoice reviews

Zeg je Greenchoice via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met Greenchoice. Hieronder tref je de Greenchoice reviews.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/opzeggen24.nl/web/abonnement-opzeggen/index.php on line 596