Wil je het lidmaatschap van Greenpeace opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar Greenpeace als je gebruik maakt van de online verzenddienst.
1. vul je contractgegevens in
2. print en onderteken je brief
3. je brief wordt verstuurd
4. wacht op de bevestiging
Greenpeace is een internationale milieuorganisatie. De organisatie is in 1971 opgericht in Canada nadat een groep activisten die Amerikaanse atoomproeven op het eiland Amchitka bij Alaska wilde verhinderen. De groep was meteen succesvol: ze kreeg veel aandacht en de atoomproeven door de Verenigde Staten werden dat jaar nog gestopt. Na het succes in de Verenigde Staten richtte de organisatie zich op Frankrijk, waar ook kernproeven werden uitgevoerd. Door de protesten stopte ook Frankrijk met atoomproeven. Greenpeace kreeg internationale steun en ging zich voor meer milieu gerelateerde doelen inzetten. In 1988 kreeg Greenpeace bij de Verenigde Naties de algemeen raadgevende status wat ze het recht geeft om hun wetenschappelijke bevindingen te presenten bij bijeenkomsten van de VN.
Greenpeace is nu actief over de hele wereld in meer dan 55 landen. In al die langen zijn er meer dan 3.2 miljoen donateurs en 35.000 vrijwilligers. Greenpeace is een politiek en financieel onafhankelijke organisatie wat betekent dat ze geen geld aannemen van bedrijven, politieke partijen en overheden. Al het geld wat Greenpeace heeft, komt van losse donaties en donateurs.
Greenpeace in NederlandGreenpeace is sinds 1979 gevestigd in Nederland. In Amsterdam is een coördinerend Greenpeacekantoor gevestigd. In Nederland telt de organisatie inmiddels meer dan 3 miljoen leden en er werken meer dan 2.500 mensen voor het Greenpeace coördinatiekantoor in Nederland. Greenpeace is blij met Nederland: in Nederland wonen de meeste donateurs per aantal inwoners ten opzichte van andere landen waar Greenpeace actief is.
Waar zet Greenpeace zich voor in?Greenpeace is een milieuorganisatie die zich inzet voor een groene, duurzame wereld. Ze focussen zich vooral op haalbare doelen en maken er hun missie van om daad bij woord te zetten. In de 21ste eeuw is het klimaatdebat in volle gang. Er zijn wekelijks klimaatdemonstraties over heel de wereld en wie kent Greta Thunberg niet? Het klimaat is misschien wel het meest besproken onderwerp op het moment. Niemand kan ontkennen dat er klimaatverandering plaatsvind, maar nog niet iedereen is van mening dat we ons er met zijn allen voor moeten inzetten om de gevolgen te beperken. Greenpeace is er in deze tijd vooral mee bezig om klimaatverandering tegen te gaan en de biodiversiteit te behouden. Ze organiseren acties en lobbyen zo veel mogelijk bij invloedrijke mensen om verandering tot stand te brengen.
Hoe zet Greenpeace zich in?Een van de manieren waarop Greenpeace zich inzet voor een beter milieu, is het publiceren van wetenschappelijke artikelen. Greenpeace laat wetenschappers artikelen schrijven over uiteenlopende onderwerpen die allemaal met het klimaat en duurzaamheid te maken hebben. Deze artikelen zijn belangrijk omdat wetenschappelijk bewijs niet kan worden ondermijnd. Deze artikelen en de informatie die het onderzoek oplevert zijn de basis van de campagnes die Greenpeace voert. Bovendien zijn deze artikelen belangrijk om politici aan het werk te zetten en ze te laten inzien hoe het ervoor staat met onze planeet. Greenpeace doet ook regelmatig aan lobbywerk. Ze gaan langs bij bedrijven, organisaties en overheden (zoals de EU en VN). Greenpeace campagneleiders praten met belangrijke mensen om invloed uit te oefenen op de politieke besluitvorming met als doel het stimuleren van beleid dat goed is voor het milieu.
Greenpeace organiseert vreedzame acties om aandacht te vestigen op de huidige klimaatproblemen en duurzame oplossingen. Greenpeace is vooral bekend geworden van hun spectaculaire acties. Iedereen herinnert zich wel de boten van Greenpeace die tussen de walvissen en harpoenen gingen varen om de jacht op walvissen onder aandacht te brengen. Deze acties zijn succesvol: zo heeft de actie van Greenpeace in 1986 ervoor gezorgd dat de commerciële jacht op walvissen werd verboden. De recentere actie met de boot Arctic Sunrise waarmee Greenpeace actievoerde tegen een boorplatform in de poolzee heeft ook veel internationale aandacht gekregen.
Omdat Greenpeace een politiek en financieel afhankelijk bedrijf is, nemen ze geen geld aan van overheden of bedrijven. Al het geld komt van particuliere donaties. Greenpeace heeft verschillende donatie-opties. Ze bieden de mogelijkheid om eenmalig of maandelijks te doneren. De bedragen die de donateur kan kiezen zijn 5 euro, 10 euro, 25 euro of een eigen bedrag. Greenpeace heeft ook andere opties om geld te doneren. Zo kan je ieder jaar je belastingvoordeel doneren of Greenpeace laten opnemen in je testament. Greenpeace biedt ook verschillend materiaal aan op de website om een eigen sponsorloop, sportactie of collectebus-actie te starten voor Greenpeace. Met het gedoneerde geld worden onderzoeken, een groene lobby, acties en lokale initiatieven en actiegroepen gefinancierd.
Het kan zo zijn dat je maandelijks of jaarlijks doneert aan Greenpeace maar je de donatie of je lidmaatschap op wil zeggen. Het kan zijn dat je even minder te besteden hebt, aan een ander doel wil doneren of een andere reden hebt. Het maakt niet uit wat voor reden je hebt om je Greenpeace donatie op te zeggen, Opzeggen24.nl staat klaar om je te helpen met het stopzetten.
Greenpeace heeft een Nederlandse klantenservice die klaar staat om jou te helpen. Je kan op de website van Greenpeace zelf de antwoorden op veelgestelde vragen vinden. Als je hulp nodig hebt kan je Greenpeace bereiken op twitter via @GreenpeaceNL of via hun Facebookpagina. Je kan ook telefonisch contact opnemen of mailen
Zeg je Greenpeace via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met Greenpeace. Hieronder tref je de Greenpeace reviews.