GroenLinks abonnement opzeggen
GroenLinks is een Nederlandse politieke partij met een progressief-linkse signatuur. De partij is in 1990 opgericht na een fusie van vier kleine linkse partijen (de PPR, de PSP, de CPN en de EVP). De eerste lijsttrekker van GroenLinks was Ria Beckers. De huidige partijleider is Jesse Klaver, die tevens ook Fractieleider in de Tweede Kamer is. De partijvoorzitter is Katinka Eikelenboom, de Fractieleider in de Eerste Kamer is Paul Rosenmöller en de delegatieleider in het Europees Parlement is Bas Eickhout. De partij heeft op het moment 14 van de 150 zetels in de Tweede Kamer, 8 va de 75 zetels in de Eerste Kamer en 3 van de 26 zetels in het Europees Parlement. De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, was tot 2011 lid van GroenLinks. GroenLinks heeft ook een onafhankelijke politieke jongerenorganisatie genaamd DWARS. De organisatie is onafhankelijk maar onderhoudt contacten met GroenLinks. Deze organisatie is al sinds 1991 actief en heeft zo’n 4200 leden.
De politieke visie van GroenLinks
Het GroenLinks beginselprogramma heet Partij van de Toekomst en is sinds 2008 de kern van de partij. Het programma bestaat uit 17 punten onderverdeeld in de categorieën Groene Wereld, Sociaal, Open Cultuur, Democratisch en Grote Wereld.
Een kleine samenvatting van de 5 categorieën;
- Groene Wereld: (1) iedere burger heeft even veel recht op een evenredig aandeel in schaarse natuurlijke hulpbronnen, (2) duurzame landbouw en energieproductie zijn een prioriteit, (3) dieren en ecosystemen hebben waarde waar respectvol mee om moet worden gegaan
- Sociaal: (4) onderwijs moet iedereen een kans geven om te ontplooien, (5) herverdeling van betaalde arbeid zodat iedereen kan werken, zorgen en leren, (6) iedere burger heeft recht op werk, voedsel, inkomen, huisvestiging, gezondheidszorg, onderwijs en vrijheid
- Open Cultuur: (7) geen discriminatie, racisme of seksisme, (8) iedereen in eigen land moet perspectief hebben op vooruitgang, (9) gemeenschapszin, (10) GroenLinks is een open, eerlijke en transparante partij.
- Democratisch: (11) democratische rechtsstaat, (12) de nationale politiek is transparant, (13) de overheid is eindverantwoordelijk voor toegang tot gezondheidszorg, huisvestiging, openbaarvervoer en nutsbedrijven, (14) GroenLinks zoekt samenwerking met mensen en organisaties.
- Grote Wereld: (15) wereldvrede nastreven en mensenrechten behartigen, (16) een wereldwijde bestuurlijke samenwerking van landen, (17) Europa zal een groene, sociale en democratische voortrekkersrol spelen in de wereld.
De standpunten waar GroenLinks zich hard voor maakt zijn geïnspireerd op het beginselprogramma. Er zijn 9 kernstandpunten die een prioriteit zijn voor de partij.
- GroenLinks in Europa: het is tijd voor klimaatverandering en een klimaatbeleid. GroenLinks werkt in het Europese Parlement aan verandering. Een sociaal Europa waarin de rechtstaat en vrijheden van belang zijn en een rechtvaardig vluchtelingenbeleid wordt gevoerd.
- groene economie: de Nederlandse economie is volgens GroenLinks nog niet klaar voor de toekomst. Het land is te afhankelijk van fossiele brandstoffen, gas, kolen en olie. Aan de andere kant staat een steeds grotere groep mensen aan de kant, op zoek naar werk. GroenLinks wil investeren in een nieuwe, schone economie waarin duizenden groene banen vrijkomen.
- ontspanning en samenleving: het publieke debat is in Nederland de laatste jaren verhard en verschillen worden steeds groter. En dat terwijl we eigenlijk op zoek zijn naar verbinding als burgers. GroenLinks probeert nuance te vinden in het publieke debat waarin alle burgers mee mogen discussiëren. Er moet meer worden geluisterd en minder geschreeuwd.
- menselijke zorg: GroenLinks wil de invoering van de markwending in de zorg anders zien, omdat dit voor veel problemen heeft gezorgd. Het geld dat voor zorg bestemd is, moet aan zorg worden bestemd, niet aan bonussen voor bestuurders, marketing van verzekeraars en woekerwinsten voor farmaceuten.
- eerlijk delen: de samenleving draait niet alleen om geld en GroenLinks wil de strijd aangaan met de economische ideologie die alle maatschappelijke kwesties reduceert tot financiële of economische keuze. De ongelijkheid tussen arm en rijk groeit in Nederland en GroenLinks wil deze kloof verkleinen. Nederland moet een land worden met meer gelijkheid.
- goed onderwijs voor iedereen: scholen worden te veel afgerekend op resultaten en te weinig op de mogelijkheden die ze zien. Dit leidt tot talenten van jongeren die worden verspild waardoor zij hun dromen niet kunnen najagen. Kinderen worden te snel op een bepaald niveau ingedeeld en GroenLinks neemt daar geen genoegen mee.
- belastingontwijking: in Nederland betaalt iedereen belasting waarmee publieke diensten worden gefinancierd. Bedrijven gebruiken deze diensten ook en betalen ook belasting. Grote multinationals kunnen de Nederlandse belastingregels gebruiken om zo min mogelijk belasting te betalen en GroenLinks vindt dit onacceptabel.
- schone energie: de huidige generatie is de eerste die de gevolgen van klimaatverandering merkt en de laatste die de gevolgen kan stoppen. GroenLinks wil de komende jaren stappen zetten om klimaatverandering terug te dringen. Nederland kan koploper worden in hernieuwbare energie, volgens de plannen van GroenLinks.
- privacy: in mei 2018 ging de AVG in, een strengere wetgeving voor persoonlijke data. GroenLinks is groot voorstander van het beschermen van privacy en daarom een tegenstander van de sleepwet die in 2016 is ingegaan.
GroenLinks lidmaatschap
Het is mogelijk om lid te worden van GroenLinks door je aan te sluiten bij de beweging. Om een politieke partij op de kaart te zetten, moeten er campagnes worden gehouden. GroenLinks bouwt aan een beweging van duizenden vrijwilligers om in gesprek te gaan op straat om nog meer mensen te werven Je kan ook lid worden van de partij. Om lid te worden moet je een contributie betalen waarvoor een minimum van 24 euro per jaar geldt. Je mag ervoor kiezen om dit bedrag te verhogen. Je kan er ook zelf voor kiezen of je je contributie in één keer in een jaar wil betalen, of per maand, kwartaal of half jaar.
GroenLinks opzeggen
Als je je GroenLinks lidmaatschap op wil zeggen, dan kan je dit doen via het formulier op de website van GroenLinks. GroenLinks vraagt je dan de reden op te geven waarom je opzegt, omdat zij graag feedback willen van de mensen die besluiten hun lidmaatschap stop te zetten. Dit geeft de partij inzicht in de tevredenheid van de leden.
GroenLinks klantenservice
De GroenLinks klantenservice is te bereiken via het formulier op de website en op Twitter en Facebook is GroenLinks ook bereikbaar voor vragen of opmerkingen. Het landelijk bureau van GroenLinks is telefonisch te bereiken van maandag tot en met vrijdag.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in
/var/www/opzeggen24.nl/web/abonnement-opzeggen/index.php on line
583 GroenLinks reviews
Zeg je GroenLinks via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met GroenLinks. Hieronder tref je de GroenLinks reviews.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in
/var/www/opzeggen24.nl/web/abonnement-opzeggen/index.php on line
596