KiKa opzeggen

Wil je het lidmaatschap van KiKa opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar KiKa als je gebruik maakt van de online verzenddienst.


Stap 1: vul je gegevens in
Stap 2: kies je betaalmethode

We versturen je brief 100% rechtsgeldig, snel & aangetekend naar KiKa voor slechts €11,95 mét bevestiging!

iDEAL logo
Ik ga akkoord met de voorwaarden.

KiKa opzegbrief

Stichting Kinderen Kankervrij
t.a.v. Opzeggingen
Postbus 325
1180AH Amstelveen (Nederland)

Plaats, 3 december 2023

AANGETEKEND: opzeggen 'KiKa'


Geachte heer / mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lidmaatschap per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Naam: Aanhef Voornaam Achternaam
Adres: Straat Huisnr
Postcode + plaats: Postcode Plaats

Mocht u bovengenoemde opzeggingsdatum niet accepteren als de datum van beëindiging van mijn abonnement, omdat mijn contract anders bepaalt, dan verzoek ik u mij gemotiveerd de juiste datum van beëindiging mede te delen. In dat geval geldt die datum als de datum van beëindiging. De door mij aan u verstrekte incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer komt per diezelfde datum te vervallen. Tevens wens ik geen geadresseerde reclame meer van u te ontvangen.

Ik zie uw schriftelijke bevestiging van deze opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per mail versturen naar email of per post.

Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam
Voornaam Achternaam

Zo werkt KiKa opzeggen via Opzeggen24


1. vul je contractgegevens in


2. print en onderteken je brief


3. je brief wordt verstuurd


4. wacht op de bevestiging


Het opzeggen van je Kika lidmaatschap of donatie

Stichting Kinderen Kankervrij, beter bekend als Kika, is een Nederlandse stichting die fondsen werft om het onderzoek naar kinderkanker kunnen bekostigen. De stichting is opgericht in 2002 door Frits Hirschstein en Maarten Stroopendaal. De stichting zet zich in om de genezingskansen van kinderkanker te verhogen en de behandeling ervoor te optimaliseren aan de hand van onderzoek.

Waar gaat het geld naartoe?

De stichting is opgericht omdat er al lange tijd een genezingskans is van 70% voor de ziekte, maar door een grote hoeveelheid beschikbare gen-datagegevens wordt een doorbraak verwacht waardoor de overlevingskans hoger wordt. Om deze doorbraak te vinden is er onderzoek nodig en onderzoek kost geld.

Naast het ophalen van geld voor het verhogen van de genezingskans wordt het geld opgehaald door Kika ook ingezet om de huidige behandelingen van kinderkanker te verbeteren. De chemotherapie die op het moment worden ingezet zijn erg zwaar en agressief en plegen een grote aanslag op het lichaam van een kind. Kinderen die genezen zijn van de ziekte ervaren later vaak nog veel lichamelijke klachten door de straling en daarom wordt er ook onderzoek gedaan naar de verschillende opties om kinderen te genezen.

Een van de projecten waar Kika op het moment aan werkt is ‘Later’. Kika werkt samen met alle zeven de kinderkankercentra in Nederland en met deze centra en de KWF loopt sinds 2004 het onderzoek ‘Later’. Met dit onderzoek wordt gekeken naar therapieën die minder bijwerkingen hebben dan de agressieve chemo maar net zo goed werken in het behandelen van kinderkanker.

Wat kan jij doen voor Kika?

De meest voor de hand liggende manier om een stichting te helpen, is door geld te doneren. Maar veel mensen zullen Kika misschien wel kennen van de Run for Kika hardloopevenementen die worden georganiseerd om geld op te halen voor Kika. Ook worden er de Giro de Kika, Run for Kika Estafette en Schaats voor Kika evenementen georganiseerd. Je kan dus op sportende-wijze bijdragen en geld ophalen voor Kika. Doneren is ook mogelijk. Je kan bij Kika maandelijks of eenmalig 5 euro, 10 euro, 50 euro of een ander bedrag doneren. In oktober 2019 heeft Kika al meer dan 5000 donaties mogen ontvangen. Kika is heel open in hun financiën en ze laten graag weten waar precies het gedoneerde geld naartoe gaat. Op het moment gaat er…

  • ….73.5 miljoen euro naar onderzoeksprojecten (tot nu toe is er al 137 miljoen euro beschikbaar gesteld voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker door Kika!). Zo’n wetenschappelijk onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost tussen de 400.000 en 500.000 euro.
  • …8 miljoen euro naar de bouw van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, een speciaal kinderoncologisch centrum dat het grootste is in Europa. De campagne ‘draag je steentje bij’ van Kika heeft ervoor gezorgd dat er letterlijk stenen zijn verkocht om het bouwen van het centrum te kunnen bekostigen.
  • …31 miljoen euro naar de onderzoeksafdeling van het Prinses Maxima Centrum waar onderzoeken worden gedaan. Er is een speciale onderzoeksafdeling en Kika helpt mee aan het financieren hiervan omdat er grote en dure apparatuur zoals MRI-scans, microscopen en speciale vriezers nodig zijn voor het onderzoek.
  • …25 miljoen euro naar de programmafinanciering van het Prinses Maxima Centrum. Dit is een basisfinanciering voor de vaste kosten die de onderzoeksgroepen maken. Dit is de basis waarmee onderzoekers aan het werk kunnen.

Zeg Kika op via Opzeggen24

Wil je je maandelijkse donatie voor Kika opzeggen? Dat kan! De professioneel opgestelde opzegbrieven vullen we aan met jouw gegevens en deze kan je zelf naar Kika versturen of dat kan je uit handen geven. Als de opzegging van je donatie is ontvangen door Kika ontvang je van hen bericht met de einddatum van je donatie en dan is je opzegging geregeld.

Kika klantenservice

Je kan contact opnemen met Kika via hun emailadres of telefonisch. Kika vermeldt zelf niet op welke dagen of tijdstippen ze telefonisch bereikbaar zijn. Let op: er zijn kosten verbonden aan het bellen van de Kika klantenservice. Als je liever een brief wil sturen naar Kika kun je ze bereiken via hun postadres

Wil je je donatie opzeggen? Op de website suggereren ze dat je voor het opzeggen van je maandelijkse donatie het beste het contactformulier kan invullen waarnaar ze verwijzen op de website of een mail kan sturen. Om je donatie op te zeggen moet je je emailadres, naam, IBAN-nummer, telefoonnummer en nog een eventuele uitleg of toelichting invullen. Als je dit hebt gedaan, ontvang je een bevestiging van Kika en is je donatie opgezegd.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van KiKa

👉 Hoe werkt KiKa opzeggen via Opzeggen24?
Bij Opzeggen24 kun je eenvoudig een opzegbrief maken om je KiKa abonnement stop te zetten. Je vult hiervoor enkele gegevens in, waarmee de opzegbrief wordt ingevuld. Deze opzegbrief kun je vervolgens downloaden of laten versturen door Opzeggen24!

⏱ Kost KiKa opzeggen via Opzeggen24 veel tijd?
Het abonnement van KiKa opzeggen via Opzeggen24 neemt weinig tijd in beslag. We hebben namelijk de opzegbrief al voor je klaarstaan. Je hoeft hier alleen nog enkele gegevens (zoals je naam en contactgegevens) in te vullen en de brief is af. Doorgaans duurt dit niet langer dan 30 seconden!

✅ Kan Opzeggen24 mijn KiKa opzegbrief versturen?
Jazeker! Via de Opzeggen24 verzendservice regelen wij het versturen van je KiKa opzegging. Je hebt hierbij de keuze tussen een normale en aangetekende verzending. Kies je voor een aangetekende verzending van je KiKa opzegbrief? Dan ontvang je de track&trace code zodra je brief op de post is!

KiKa reviews

Zeg je KiKa via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met KiKa. Hieronder tref je de KiKa reviews.

Dhr. J uit Tilburg:
Doe goede doelen samen met mijn vriendin en zij steunt het al.
19 mei 2022
Dhr. H uit Klazienaveen:
Vind het goed zo
28 februari 2021
Mvr. A uit Noordhoek:
Ik verander steeds van donatie na ongeveer 2 a 3 jaar.
25 februari 2021
Mvr. J uit Weerselo:
minder inkomen
4 december 2020
Mvr. H uit Den Ham:
Wij geven al voor kika
2 december 2020
Dhr. L uit Elburg:
Wij geven al elke maand aan de kamkerbestrijding.
25 november 2020
Dhr. A uit Grave:
Dhr A.H.Barten is op 18 november j.l. overleden.
23 november 2020
Mvr. J uit Schoonhoven:
Ik steun op dit moment teveel goede doelen, dus wissel is goed.
13 november 2020
Dhr. S uit St.-Annaparochie:
5 jaar lidmaatschap, nu weer tijd voor iets anders
11 november 2020
Mvr. A uit Ede:
Minder inkomen.
1 november 2020