Longfonds opzeggen

Wil je het lidmaatschap van Longfonds opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar Longfonds als je gebruik maakt van de online verzenddienst.


Stap 1: vul je gegevens in
Stap 2: kies je betaalmethode

We versturen je brief 100% rechtsgeldig, snel & aangetekend naar Longfonds voor slechts €11,95 mét bevestiging!

iDEAL logo
Ik ga akkoord met de voorwaarden.

Longfonds opzegbrief

Longfonds & patiëntenorganisatie stichting
t.a.v. Opzeggingen
Postbus 627
3800AP Amersfoort (Nederland)

Plaats, 22 februari 2024

AANGETEKEND: opzeggen 'Longfonds'


Geachte heer / mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lidmaatschap per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Naam: Aanhef Voornaam Achternaam
Adres: Straat Huisnr
Postcode + plaats: Postcode Plaats

Mocht u bovengenoemde opzeggingsdatum niet accepteren als de datum van beëindiging van mijn abonnement, omdat mijn contract anders bepaalt, dan verzoek ik u mij gemotiveerd de juiste datum van beëindiging mede te delen. In dat geval geldt die datum als de datum van beëindiging. De door mij aan u verstrekte incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer komt per diezelfde datum te vervallen. Tevens wens ik geen geadresseerde reclame meer van u te ontvangen.

Ik zie uw schriftelijke bevestiging van deze opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per mail versturen naar email of per post.

Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam
Voornaam Achternaam

Zo werkt Longfonds opzeggen via Opzeggen24


1. vul je contractgegevens in


2. print en onderteken je brief


3. je brief wordt verstuurd


4. wacht op de bevestiging


Het longfonds abonnement opzeggen

Het Longfonds is een Nederlands gezondheidsfonds dat informatie geeft over verschillende chronische longziekten, ook subsidiëren zij wetenschappelijk onderzoek en verbeteren de zorg. De oprichting vond plaats in 1956, al was de organisatie toen nog Astmafonds genaamd. In 2013 werd de naam veranderd naar de huidige naam Longfonds. Het doel van het Longfonds is strijden tegen chronische longziekten als COPD en Astma. Dit doen zij door zich te richten op activiteiten ter voorkoming en genezing van chronische longziekten en ter verbetering van de levenskwaliteit van patiënten van deze ziekten. Het Longfonds functioneert eveneens als patiëntenvereniging. Als patiëntenvereniging behartigt het Longfonds belangen van patiënten en geef ze informatie over hun ziekte.

Het overkoepelende doel van het Longfonds is zorgen voor een wereld zonder longziekten. Tot dit doel bereikt is streven zij ernaar dat patiënten sterk staan en bewuste keuzes kunnen maken. Dit doen zij onder andere door het stimuleren van een rookvrije samenleving en het aanjagen van medische doorbraken. Bij het bereiken van dit doel werkt het Longfonds met drie kernpunten. Het eerste kernpunt is ‘regie nemen’, dit omdat mensen steeds meer bewuste eigen keuzes willen maken en een actieve rol in hun gezondheid willen aannemen. Het Longfonds wil mensen hiertoe in staat stellen door hen passende kennis te bieden en te motiveren. Het tweede kernpunt is ‘gezond leven is de norm’ Met dit punt focust het Longfonds vooral op de gezondheidsrisico’s die roken en meeroken met zich mee brengen. In de Alliantie Nederland Rookvrij werkt het Longfonds aan een rookvrije generatie en betere luchtkwaliteit. Het laatste kernpunt is ‘echte oplossingen via medische doorbraken’, dit houdt in dat het Longfonds de uitkomsten van onderzoeken direct ten goede wil laten komen aan de patiënten. Dit doen zij door patiënten mee te laten praten en beoordelen en subsidies uit te keren aan impactvol onderzoek.

Het longfonds steunen

Het is op verschillende manieren mogelijk om het Longfonds te steunen en bij te dragen aan het behalen van de doelen. Ten eerste is het mogelijk om het Longfonds te steunen met geld, wat ook weer op verschillende manieren kan. Het is mogelijk om een donatie van een zelf te bepalen gedrag te doen, dit kan zowel maandelijks als eenmalig. Maandelijkse donaties zijn indien gewenst op ieder moment telefonisch op te zeggen. Het is ook mogelijk om het Longfonds op te nemen in het testament en zo geld na te laten na overlijden. Ook door het meespelen aan loterijen Lotto en Vriendenloterij kan men het Longfonds steunen. Ook zijn er diverse producten te koop waarvan een deel van de opbrengst naar het Longfonds gaat.

Het is ook mogelijk om het Longfonds te helpen als collectant of vrijwilliger. Ieder jaar in mei vindt de collecteweek van het Longfonds plaats, waarbij collectanten door heel Nederland collecte lopen. Voor vrijwilligers zijn er binnen het Longfonds veel verschillende taken, zo kunnen zij bijvoorbeeld helpen bij het organiseren van acties, maar kunnen ook bijdragen aan de Rookvrije Generatie. Omdat het gaat om flexibele functies waar het gaat om een bijdrage van één uur per maand tot een (aantal) dag(en) per week, is er voor veel mensen een passende functie als vrijwilliger. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een actie op te zetten en hiermee geld in te zamelen voor het Longfonds.

Tot slot is het ook mogelijk om als bedrijf het Longfonds te steunen. Bedrijven kunnen partner worden van het Longfonds, hierbij gaan zij een samenwerking aan voor het uitwisselen van kennis, een netwerk, communicatiemiddelen en medewerkers. Als bedrijf is het ook mogelijk om ‘vriend’ van het Longfonds te worden. Bedrijfsvrienden steunen het Longfonds maandelijks met een bedrag van 200 euro. In ruil voor deze donatie krijgen de bedrijven een communicatietoolkit waarmee zij kunnen laten zien dat zij het Longfonds steunen en worden zij uitgenodigd voor bijeenkomsten met de andere bedrijfsvrienden. Voor bedrijven is het eveneens mogelijk om zelf een actie op te zette of een eenmalige donatie aan het Longfonds te doen.

Longfonds klantenservice

Naast een hoop informatie over het Longfonds en verschillende longaandoeningen is op de website van het Longfonds ook de klantenservice te vinden. Op de contactpagina op de website is te zien waar bezoekers met hun vragen of verzoeken terecht kunnen. Het doorgeven van een wijziging in de persoonlijke gegevens of donatie kan door het bellen van het vermelde nummer, dit is tevens het algemene servicenummer. Ook voor vragen over gezondheid kan men telefonisch terecht bij het Longfonds, dit kan door het bellen van de advieslijn. De advieslijn is tevens per mail te bereiken. Ook voor vragen over de collecte is er een speciale informatiepagina en informatienummer te vinden op de website. De pers kan in contact komen met het Longfonds door het vermeldde telefoonnummer van woordvoerder Herman Vijlbrief te bellen. Klachten kunnen worden ingediend via het klachtenformulier op de website of via het algemene servicenummer of e-mailadres. Het Longfonds streeft ernaar om altijd binnen drie werkdagen op klachten te reageren.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van Longfonds

👉 Hoe werkt Longfonds opzeggen via Opzeggen24?
Bij Opzeggen24 kun je eenvoudig een opzegbrief maken om je Longfonds abonnement stop te zetten. Je vult hiervoor enkele gegevens in, waarmee de opzegbrief wordt ingevuld. Deze opzegbrief kun je vervolgens downloaden of laten versturen door Opzeggen24!

⏱ Kost Longfonds opzeggen via Opzeggen24 veel tijd?
Het abonnement van Longfonds opzeggen via Opzeggen24 neemt weinig tijd in beslag. We hebben namelijk de opzegbrief al voor je klaarstaan. Je hoeft hier alleen nog enkele gegevens (zoals je naam en contactgegevens) in te vullen en de brief is af. Doorgaans duurt dit niet langer dan 30 seconden!

✅ Kan Opzeggen24 mijn Longfonds opzegbrief versturen?
Jazeker! Via de Opzeggen24 verzendservice regelen wij het versturen van je Longfonds opzegging. Je hebt hierbij de keuze tussen een normale en aangetekende verzending. Kies je voor een aangetekende verzending van je Longfonds opzegbrief? Dan ontvang je de track&trace code zodra je brief op de post is!

Longfonds reviews

Zeg je Longfonds via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met Longfonds. Hieronder tref je de Longfonds reviews.

Mvr. A uit Brunssum:
Ik lees het niet meer
27 mei 2021
Mvr. H uit Nijmegen:
Ga weer een ander goed doel steunen>
1 april 2021
Dhr. J uit Delft:
Overlijden rekeninghouder J.H.M Brouwer Landman
4 juni 2020
Mvr. A uit Waalwijk:
Dhr is overleden op 21 februari 2020
23 februari 2020
Mvr. J uit Zwolle:
Mevrouw Brouwer is deze week overleden.
2 februari 2020
Mvr. P uit Hem:
scheiding / verhuizing
23 januari 2020