Margriet opzeggen

Wil je het lidmaatschap van Margriet opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar Margriet als je gebruik maakt van de online verzenddienst.


Stap 1: vul je gegevens in
Stap 2: kies je betaalmethode

We versturen je brief 100% rechtsgeldig, snel & aangetekend naar Margriet voor slechts €11,95 mét bevestiging!

iDEAL logo
Ik ga akkoord met de voorwaarden.

Margriet opzegbrief

DPG Media Magazines B.V.
t.a.v. Opzeggen
Postbus 75
2400AB Alphen aan den Rijn (Nederland)

Plaats, 25 september 2023

AANGETEKEND: opzeggen 'Margriet'


Geachte heer / mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lidmaatschap per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Naam: Aanhef Voornaam Achternaam
Adres: Straat Huisnr
Postcode + plaats: Postcode Plaats

Mocht u bovengenoemde opzeggingsdatum niet accepteren als de datum van beëindiging van mijn abonnement, omdat mijn contract anders bepaalt, dan verzoek ik u mij gemotiveerd de juiste datum van beëindiging mede te delen. In dat geval geldt die datum als de datum van beëindiging. De door mij aan u verstrekte incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer komt per diezelfde datum te vervallen. Tevens wens ik geen geadresseerde reclame meer van u te ontvangen.

Ik zie uw schriftelijke bevestiging van deze opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per mail versturen naar email of per post.

Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam
Voornaam Achternaam

Zo werkt Margriet opzeggen via Opzeggen24


1. vul je contractgegevens in


2. print en onderteken je brief


3. je brief wordt verstuurd


4. wacht op de bevestiging


Margriet abonnement opzeggen

Margriet is een groot Nederlands weekblad voor vrouwen dat wordt uitgegeven door Sanoma Media B.V.. In het blad zijn artikelen te vinden over onder andere mode, beauty, lifestyle en maatschappij. Het blad wordt wekelijks uitgegeven en bestaat sinds 1938. Margriet verscheen voor het eerst op 30 september 1983, als bijlage bij het familietijdschrift De Week in Beeld, uitgegeven door de Geïllustreerde Pers. Pas vanaf 1942 werd het blad een zelfstandig “weekblad voor vrouwen en meisjes”. De eerste vier jaar werd het blad samengesteld door één vrouw, genaamd Alma van Eysden Peeren. Al snel bedenkt zij de rubriek “Margriet weet Raad”, waarin zij lezersbrieven beantwoord waarin de lezeressen raad zoeken voor bepaalde problemen. Omdat al snel honderden brieven binnen komen en Alma deze niet meer alleen kan beantwoorden, schakelt zij de hulp van haar eigen arts in, die zij in het tijdschrift “Margrietdokter” noemt. Later volgen nog verschillende andere artsen, allen anoniem, tot in 1985 Gijs van de Bruinhorst de eerste arts is die met naam en foto in de rubriek verschijnt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog legden de Duitse bezetters Margriet een verschijningsverbod op en moest de uitgave worden onderbroken. In 1945 werd de uitgave hervat, met op de cover van het eerste nummer een foto van prinses Margriet. Vanaf 1949 verscheen het blad pas iedere week. In 1950 verscheen bij Margriet de allereerste Nederlandstalige uitgave dan de Donald Duck.

Margriet: de thema's

De hoofdonderwerpen van het blad zijn mode, beauty, lifestyle, culinair, relatie, gezondheid, opvoeding, maatschappij en toerisme. “Culinair” is al vanaf het ontstaan van het blad een belangrijke pijler. De eerste recepten waren zeer eenvoudig, maar deze werden door de jaren heen steeds uitgebreider en exotischer. In 1959 startte culinair journalist Wina Born een culinaire rubriek bij Margriet, zij droeg mede bij aan de verbetering van de receptkwaliteit. Margriet kent en kende een groot aantal vaste rubrieken. “Margriet weet raad” was de langst lopende vaste rubriek, al verdween deze in 1994 als vast onderdeel. Sinds 2010 is in iedere Margriet “Het Hart” te vinden. Dit is een apart katern van 24 pagina’s in het hart van het blad, waarin iedere week een ander thema uitgebreid wordt behandeld. Door de jaren heen kende Margriet verder verschillende bekende rubrieken, een aantal voorbeelden hiervan zijn: “Praat mee”, “Kort en krachtig” en “Mijn moeder & ik”. Behalve de vaste rubrieken, kent Margriet nog een aantal vaste onderdelen. Zo is er in de Margriet altijd een stripverhaaltje te vinden. Vroeger waren dit bijvoorbeeld Disney strips, tegenwoordig is de strip “Zusje” van Gerrit de Jager in het blad te vinden. Ook hebben in de afgelopen jaren talloze bekende Nederlanders columns geschreven voor de Margriet. De huidige columnisten van Margriet zijn onder andere: Yvon Jaspers, Wilfred Genee en Annemarie van Gaal. In Margriet zijn ook verschillende feuilletons verschenen, dit zijn verhalen die steeds in het volgende nummer vervolgd worden. Het feuilleton “Sanne” stond het langste in Margriet, dit was een roman geschreven door Marjan van den Berg. “Sanne” is ook meerdere keren gebundeld en uitgegeven als leesboek. Vanaf 1968 verandert de toon van Margriet. Na kritiek van de feministische beweging Dolle mina dat de Margriet te zoet en kneuterig zou zijn, wordt de toon scherper. In Margriet verschijnen sindsdien ook taboedoorbrekende artikelen over bijvoorbeeld homoseksualiteit, de overgang en de werkende, getrouwde vrouw. In 1978 ontving Margriet zelfs de Lofprijs voor haar emanciperende houding.

Margriet abonnement: de website

Behalve het fysieke blad, heeft Margriet nu ook een uitgebreide website: Margriet.nl. Boven aan de Homepagina van de website kan men klikken op de kopjes Gezond Leven, Lifestyle, Mode & Beauty, Reizen, Shop en Extra’s. Onder deze kopjes zijn artikelen te lezen over de betreffende onderwerpen. Dit zijn bijvoorbeeld informatieve artikelen en nieuwsartikelen, maar ook artikelen met handige tips. Onder het kopje Shop bevindt zich een volledige webshop, waarin veel verschillende artikelen worden aangeboden. Hier zijn artikelen te koop die ontworpen zijn door Margriet zelf, maar ook huishoudproducten en kaartjes voor theatervoorstellingen.

De Margriet abonnementen

Het is natuurlijk mogelijk om Margriet iedere week los te kopen in de supermarkt of bij een boekhandel, het blad kost dan €4,10. Het is echter ook mogelijk om een abonnement op Margriet te nemen, waarbij het blad iedere week in de brievenbus valt. Via de website van Margriet kan men kiezen voor verschillende soorten abonnementen. De goedkoopste optie is het ‘normale’ abonnement van €15,50 per maand, waarbij je een jaar lang iedere week Margriet ontvangt en daarbij ook gratis toegang hebt tot de digitale versie van het blad. Bij de aanschaf van dit abonnement kan men ook een gratis cadeau uitkiezen, zoals een tas of een dekbedovertrek. De iets duurdere optie is de Margriet Plus, van €16,50 per maand, hierbij krijg je hetzelfde als bij het normale abonnement maar ontvang je ook de Margriet specials. De Margriet Special is een blad dat in het teken staat van gezondheid. De duurste optie is de Margriet Super plus, van €17,00 per maand. Hierbij ontvang je alles wat je bij de andere twee abonnementen ontvangt, maar ontvang je ook de Margriet agenda. Soms zijn er ook speciale aanbiedingen, waarbij een abonnement voor 10 nummers kan worden afgesloten in combinatie met een cadeau voor een scherpe prijs.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van Margriet

👉 Hoe werkt Margriet opzeggen via Opzeggen24?
Bij Opzeggen24 kun je eenvoudig een opzegbrief maken om je Margriet abonnement stop te zetten. Je vult hiervoor enkele gegevens in, waarmee de opzegbrief wordt ingevuld. Deze opzegbrief kun je vervolgens downloaden of laten versturen door Opzeggen24!

⏱ Kost Margriet opzeggen via Opzeggen24 veel tijd?
Het abonnement van Margriet opzeggen via Opzeggen24 neemt weinig tijd in beslag. We hebben namelijk de opzegbrief al voor je klaarstaan. Je hoeft hier alleen nog enkele gegevens (zoals je naam en contactgegevens) in te vullen en de brief is af. Doorgaans duurt dit niet langer dan 30 seconden!

✅ Kan Opzeggen24 mijn Margriet opzegbrief versturen?
Jazeker! Via de Opzeggen24 verzendservice regelen wij het versturen van je Margriet opzegging. Je hebt hierbij de keuze tussen een normale en aangetekende verzending. Kies je voor een aangetekende verzending van je Margriet opzegbrief? Dan ontvang je de track&trace code zodra je brief op de post is!

Margriet reviews

Zeg je Margriet via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met Margriet. Hieronder tref je de Margriet reviews.

Mvr. H uit Bergschenhoek:
Geen belangstelling meer om het te lezen
31 maart 2022
Mvr. H uit Lelystad:
Ik lees ze eigenlijk niet
18 oktober 2021
Mvr. H uit Oegstgeest:
Neem te weinig tijd om in Margriet te lezen
19 november 2020
Dhr. A uit Bruinisse:
Dhr heel ernstig ziek en Mevr dementerend
26 augustus 2020
Mvr. A uit Eursinge:
lang genoeg gehad een keer een ander abonnement
17 augustus 2020
Mvr. M uit Helenaveen:
abonnement nr 34964555
13 augustus 2020
Mvr. R uit Zevenbergen:
Geen interesse meer.
5 augustus 2020
Mvr. P uit Loenen:
Ik had een tijdelijk abonnement van Margriet via cadeaublad van 16 nummers. Ik heb verschillense keren aangegeven om niet te verlengen. Blijkbaar is dat niet in jullie administratie terecht gekomen. Er is al geld van mijn rekening gehaald maar dat heb ik terug laten storten. Toch krijg ik nog steeds de Margriet. Nu doe ik het langs deze weg en betaal ik mijn opzegbedrag via IDEAL. Ik hoop dat het me dan wel zal lukken. Met Vriendelijke groet, Nelly Elshof.
5 juni 2020
Mvr. M uit Hoogeveen:
Onze moeder heeft Alzheimer en leest de Margriet niet meer zegt de verzorging.Wij kopen dan liever af en toe een losse Margriet voor haar.
12 mei 2020
Mvr. T uit Petten:
einde abonnement
1 mei 2020