Museumkaart opzeggen

Wil je het lidmaatschap van Museumkaart opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar Museumkaart als je gebruik maakt van de online verzenddienst.


Stap 1: vul je gegevens in
Stap 2: kies je betaalmethode

We versturen je brief 100% rechtsgeldig, snel & aangetekend naar Museumkaart voor slechts €11,95 mét bevestiging!

iDEAL logo
Ik ga akkoord met de voorwaarden.

Museumkaart opzegbrief

Stichting Museumkaart
t.a.v. Klantenservice
Postbus 5020
2900EA Capelle aan den IJssel (Nederland)

Plaats, 22 februari 2024

AANGETEKEND: opzeggen 'Museumkaart'


Geachte heer / mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lidmaatschap per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Naam: Aanhef Voornaam Achternaam
Adres: Straat Huisnr
Postcode + plaats: Postcode Plaats

Mocht u bovengenoemde opzeggingsdatum niet accepteren als de datum van beëindiging van mijn abonnement, omdat mijn contract anders bepaalt, dan verzoek ik u mij gemotiveerd de juiste datum van beëindiging mede te delen. In dat geval geldt die datum als de datum van beëindiging. De door mij aan u verstrekte incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer komt per diezelfde datum te vervallen. Tevens wens ik geen geadresseerde reclame meer van u te ontvangen.

Ik zie uw schriftelijke bevestiging van deze opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per mail versturen naar email of per post.

Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam
Voornaam Achternaam

Zo werkt Museumkaart opzeggen via Opzeggen24


1. vul je contractgegevens in


2. print en onderteken je brief


3. je brief wordt verstuurd


4. wacht op de bevestiging


Museumkaart abonnement opzeggen

De Museumkaart is een abonnement waarmee je een jaar lang onbeperkt toegang hebt tot 400 musea in Nederland. De Museumkaart is opgericht in 1981, op initiatief van Nederlandse musea. De Museumkaart levert een grote bijdrage aan de groei van het aantal museumbezoeken in Nederland. Ruim 1.4 miljoen Nederlanders hadden in 2018 een Museumkaart, wat een groei is van 40% ten opzichte van 5 jaar geleden, toen zo’n 1 miljoen Nederlanders de Museumkaart hadden.

Het doel van de museumvereniging, de oprichter van De Museumkaart, is om de publieke belangstelling voor Nederlandse musea te vergroten en meer inkomsten voor musea te realiseren. Door het oprichten van De Museumkaart hoopt de museumvereniging bij te dragen aan de kwaliteit van de Nederlandse musea en het imago van de museumbranche te verbeteren.

De Museumkaart is van groot financieel belang voor musea. De vergoeding voor een museum wanneer iemand met een Museumkaart een bezoek brengt, betaalt 63% van de gemiddelde toegangsprijs. Musea krijgen altijd ten minste 50% van de gemiddelde toegangsprijs wanneer iemand met een Museumkaart een bezoek brengt. In 2018 levert de bezoeken van de Museumkaarthouders ruim 60 miljoen euro op voor de musea.

Met ruim 400 aangesloten musea is er keuze genoeg om een musea uit te zoeken wat bij jouw interesses past. Om je te helpen heeft de Museumkaart een nieuwsbrief ontworpen waarin tijdelijke tentoonstellingen, tips voor musea en andere handige informatie in staat. Op de website staat ieder museum wat is aangesloten bij de Museumkaart vernoemt, en als je op het museum klikt zie een omschrijving van wat er te zien is in het museum, eventuele tijdelijke tentoonstellingen en bezoekersinformatie zoals het adres en de openingstijden. De toegangsprijzen voor het museum staan ook vernoemd voor het geval je een vriend, vriendin of familie wil meenemen die geen Museumkaart heeft. Bij de beschrijving van het museum staan ook de faciliteiten en een link naar de website van het museum zelf zodat je eventueel meer informatie over het museum kan opzoeken.

Museumkaart abonnement

De Museumkaart is een persoonlijk jaarabonnement. Er zijn drie kaarten: de volwassenenkaart voor mensen van 19 en ouder. De jongerenkaart voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar. De kidskaart voor kinderen tot en met 12 jaar. De volwassenenkaart kost 64.90 euro per jaar en de jongerenkaart en kidskaart kosten beide 32.45 euro per jaar. Met iedere kaart heb je een jaar lang toegang tot ruim 400 musea in Nederland. De kaart is dat jaar onbeperkt te gebruiken. Twee maanden voordat je abonnement afloopt krijg je bericht van stichting Museumkaart met de vraag of je hem wil verlengen. Dan kun je de keuze maken om de kaart nog een jaar te houden, of om je abonnement op te zeggen.

Een Museumkaart is gepersonaliseerd en er staan een naam, foto en geboortedatum op, zodat je in een museum snel gecontroleerd kan worden en naar binnen mag. De foto voor de Museumkaart moet je op de website uploaden en dan wordt hij op je pas gezet.

De Museumkaart is te bestellen via de website van Museumkaart en ook in enkele musea zelf. Als je de Museumkaart online besteld wordt hij binnen 5 werkdagen geleverd en als je hem meteen wil hebben dan kun je hem verkrijgen bij een van de musea die de kaart verkoopt. Welke musea de kaart verkopen is te zien op de website. De Museumkaart is gepersonaliseerd en omdat de kaarten die in de musea te koop zijn niet gepersonaliseerd kunnen worden, zijn dit tijdelijke kaarten. Tijdelijke kaarten zijn te registeren en personaliseren op de website van Museumkaart. Na online registratie wordt de definitieve kaart binnen 5 werkdagen geleverd. Deze tijdelijke kaarten zijn 31 dagen geldig en te gebruiken voor vijf museumbezoeken (let op: het kopen van de kaart geldt als eerste bezoek, ook als je niet het museum ingaat!)

Zeg de museumkaart op

Het kan zo zijn dat abonnement bijna afloopt en niet wil verlengen. Het maakt niet uit wat voor reden je hebt om je Museumkaart abonnement op te zeggen, Opzeggen24.nl staat klaar om je te helpen met het stopzetten. Je kunt je Museumkaart abonnement opzeggen tot één maand voordat het verloopt. Je kunt dat op drie manieren doen bij de stichting van Museumkaart zelf:

  • bellen met de telefonische klantenservice
  • een email sturen naar de klantenservice
  • een brief sturen met je naam en kaartnummer

Museumkaart klantenservice

Voor eventuele vragen, klachten of opmerkingen kan je contact opnemen met stichting Museumkaart. De stichting heeft een contactformulier op de website waar je een vraag kan achterlaten en je kan de klantenservice ook telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00.

De stichting Museumkaart is ook actief op sociale media (facebook, twitter en instagram) waar je ze ook kan bereiken voor vragen en opmerkingen. Op sociale media zijn ze ook actief van maandag tot vrijdag, tussen 8:00 en 17:00. Op twitter kan je ze een DM sturen en op facebook kan je ze bereiken via een persoonlijk bericht zodat je niet je gegevens openbaar hoeft te delen.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van Museumkaart

👉 Hoe werkt Museumkaart opzeggen via Opzeggen24?
Bij Opzeggen24 kun je eenvoudig een opzegbrief maken om je Museumkaart abonnement stop te zetten. Je vult hiervoor enkele gegevens in, waarmee de opzegbrief wordt ingevuld. Deze opzegbrief kun je vervolgens downloaden of laten versturen door Opzeggen24!

⏱ Kost Museumkaart opzeggen via Opzeggen24 veel tijd?
Het abonnement van Museumkaart opzeggen via Opzeggen24 neemt weinig tijd in beslag. We hebben namelijk de opzegbrief al voor je klaarstaan. Je hoeft hier alleen nog enkele gegevens (zoals je naam en contactgegevens) in te vullen en de brief is af. Doorgaans duurt dit niet langer dan 30 seconden!

✅ Kan Opzeggen24 mijn Museumkaart opzegbrief versturen?
Jazeker! Via de Opzeggen24 verzendservice regelen wij het versturen van je Museumkaart opzegging. Je hebt hierbij de keuze tussen een normale en aangetekende verzending. Kies je voor een aangetekende verzending van je Museumkaart opzegbrief? Dan ontvang je de track&trace code zodra je brief op de post is!

Museumkaart reviews

Zeg je Museumkaart via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met Museumkaart. Hieronder tref je de Museumkaart reviews.

Mvr. J uit Terwolde:
Kaartnummer: 186649827. Wij maken geen gebruik meer van de kaart
5 juni 2022
Dhr. R uit Terwolde:
Kaartnummer : 186649819 . Wij makende gebruik meer van de kaart
5 juni 2022
Mvr. L uit Wassenaar:
Overlijden
26 april 2022
Mvr. C uit Oudorp:
lichamelijk ongemak
15 februari 2022
Mvr. M uit Amsterdam:
Lid nummer 188880221
5 februari 2022
Mvr. M uit Vorden:
lidnummer 185637605 Ben overgrote deel van het jaar woonachtig buiten Nederland
31 januari 2022
Dhr. G uit Breda:
door corona meer dicht en maakte er daarvoor ook geen gebruik van.
31 december 2021
Mvr. A uit 's-Gravenhage:
ziekte echtgenoot
11 juni 2021
Dhr. F uit Nijeberkoop:
Helaas Alzheimer. Ook opzeggen voor Mevr. M.A. van Akkeren-Brink.
13 februari 2021
Dhr. L uit Amsterdam:
de heer Theunissen is overleden
30 december 2020