Wil je het lidmaatschap van SOS Kinderdorpen opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar SOS Kinderdorpen als je gebruik maakt van de online verzenddienst.
1. vul je contractgegevens in
2. print en onderteken je brief
3. je brief wordt verstuurd
4. wacht op de bevestiging
SOS kinderdorpen is een wereldwijde non-profit kinderontwikkelingsorganisatie. De organisatie is onderdeel van SOS Kinderdorf International dat in 1949 werd opgericht in Oostenrijk door Hermann Gmeiner, die door gebeurtenissen in zijn eigen leven ervaarde hoe belangrijk een gezond gezin is voor de ontwikkeling van een kind. Gmeiner verloor als vijfjarige zijn moeder waardoor zijn zus voor hem en zijn broertjes moest zorgen en ervaarde in de tweede oorlog als jeugdwelzijnswerker hoe het ervoor stond met de dakloze kinderen en oorlogswezen in Europa. Gmeiner opende na de tweede wereldoorlog een kinderdorp waar oorlogswezen werden opgevangen. Dit dorp was het begin van het oprichten van de organisatie.
De Nederlandse organisatie werd opgericht in 1956. SOS kinderdorpen zet zich in voor een betere toekomst door middel van het ondersteunen van de ontwikkeling van kinderen. SOS kinderdorpen baseert hun werkwijze op het idee dat een liefdevol gezin de belangrijkste basis is voor een kind om zich te kunnen ontwikkelen en om in op te groeien. De organisatie geeft in Nederland voorlichtingen over het wereldwijde werk en werft internationaal, dus ook in Nederland, fondsen om dit werk mogelijk te maken. Het harde werk van SOS kinderdorpen is erkend, de organisatie is maar liefs veertien keer genomineerd voor een Nobelprijs en ontving de Conrad N. Hilton Humanitarian Prize.
Een veilig thuis is van groot belang voor de fysieke, mentale en emotionele ontwikkeling van kinderen, zeker voor een beschadigd kind. Volgens SOS kinderdorpen zijn er verschillende manieren om kinderen te helpen en kiezen zij voor de meest bewust en eenvoudigste manier om zoveel mogelijk kinderen te helpen. Het doel van SOS kinderdorpen is om families te creëren en versterken voor kinderen die geen ouders of veilig thuis hebben. Op deze manier hoopt SOS kinderdorpen bij te dragen aan de ontwikkeling van deze kinderen.
In de programma’s van SOS kinderdorpen staan kinderen dus altijd centraal. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die trauma’s hebben opgelopen een fysieke en cognitieve groeiachterstand kunnen oplopen. Op basis van onder andere dit onderzoek zet SOS kinderdorpen zich in. Een van de programma’s van SOS kinderdorpen focust op crisisopvang en pleegzorg, om de kinderen met trauma’s op te vangen. Ook wezen en oorlogsslachtoffers worden opgevangen in deze opvang. Deze opvang is niet relevant voor Nederland maar hier is een familiehuizen opgezet, het Simba familiehuis. Hier worden Nederlandse broertjes en zussen opgevangen als ze door jeugdzorg niet in een tijdelijk gezin kunnen worden geplaatst.
SOS kinderdorpen heeft meerder projecten lopen voor gezinnen, maar ze zetten zich ook in voor andere doelen. Zo zijn er meerdere programma’s die zich focussen op noodhulp, in gebieden van conflicten, oorlog en natuurrampen. Er zijn op het moment 36 noodhulpprogramma’s waarmee SOS kinderdorpen 1.408.000 interventies heeft verleend aan mensen in nood. Bij noodhulp moet je denken aan (psychische) begeleiding van kinderen en hun families, familiehereniging, medische hulp en onderdak. Op lange termijn wordt er ook hulp aangeboden zoals het ondersteunen van wederopbouw. Onderwijs is een onderwerp waar SOS kinderdorpen zich voor inzet. Als een kind in een goede thuissituatie is geplaatst, dan kan de ontwikkeling beginnen en school is een groot onderdeel van de ontwikkeling van een kind. SOS kinderdorpen steunt kinderen met schoolgeld, uniformen en materialen zodat ze naar school kunnen met de juiste benodigdheden. Tegelijkertijd bekijkt de organisatie met hun ouders hoe er meer geld kan binnen komen en maken daar concrete afspraken over, zodat de ouders in de toekomst zelf het schoolgeld kunnen betalen zodat SOS kinderdorpen weer andere kinderen kunnen helpen.
De bovengenoemde programma’s zijn niet alle programma’s maar geven een goed overzicht van de uiteenlopende programma’s die SOS kinderdorpen heeft lopen. De programma’s van SOS kinderdorpen zijn effectief gebleken. Zo blijkt dat 90% van de kinderen die aan een SOS zorgprogramma heeft deelgenomen, sterke familiebanden en meer dan 80% van de voormalig deelnemers een middelbare school of beroepsopleiding heeft voltooid en beschikt over de vaardigheden om een fatsoenlijke baan te krijgen of een vervolgstudie te volgen.
SOS kinderdorpen zijn blij met donaties, omdat ze daarmee hun programma’s uitvoeren. Als je wil doneren, dan kan dat eenmalig of als vaste donatie. Voorgestelde opties voor donaties zijn 10 euro, 25 euro of 50 euro. Het is ook mogelijk om een ander bedrag te doneren. Als je je aanmeldt als vaste donateur wordt het bedrag maandelijks met een SEPA machtiging afgeschreven.
Als je een vaste donateur bent maar je donatie wil opzeggen, dan kan opzeggen24.nl je daarbij helpen. Het maakt niet uit wat je reden van opzegging is, het opzeggen van een donatie is altijd mogelijk. Lees hieronder verder voor instructies over het opzeggen van een SOS kinderdorpen donatie. Je kan je vaste donatie ook omzetten naar een sporadische losse donatie als je minder of op een andere manier wil doneren. Als je dit wil doen zeg je je vaste donatie op en kies je bij je volgende donaties voor de eenmalige donatie.
Als je je vaste donatie wil opzeggen maar je nog wel wil inzetten voor het SOS kinderdorpen dan kan je je inzetten op andere manieren dan monetair. Bijvoorbeeld door zelf collecteur te worden of vrijwilliger te worden. Meer informatie hierover vind je op de website van SOS kinderdorpen. Een vaste donatie aan SOS kinderdorpen kan op meerdere manieren worden opgezegd. SOS kinderdorpen kan telefonisch worden bereikt. De vaste donatie kan ook worden opgezegd met behulp van de dienst van Opzeggen24.nl.
SOS kinderdorpen heeft een klantenservice waar je terecht kan met vragen, het doorgeven van wijzingen of klachten. De klantenservice van SOS kinderdorpen kan via meerdere kanalen worden bereikt. Ten eerste is er een pagina met veelgestelde vragen waar je het antwoord kan vinden op simpele vragen. Als je vraag hier niet bijstaat dan kan je bellen naar SOS kinderdorpen. De telefonische klantenservice is te bereiken van maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 21:00 uur, op vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 13:30.
Zeg je SOS Kinderdorpen via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met SOS Kinderdorpen. Hieronder tref je de SOS Kinderdorpen reviews.