Staatsloterij opzeggen

Wil je het lidmaatschap van Staatsloterij opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar Staatsloterij als je gebruik maakt van de online verzenddienst.


Stap 1: vul je gegevens in
Stap 2: kies je betaalmethode

We versturen je brief 100% rechtsgeldig, snel & aangetekend naar Staatsloterij voor slechts €11,95 mét bevestiging!

iDEAL logo
Ik ga akkoord met de voorwaarden.

Staatsloterij opzegbrief

Staatsloterij B.V.
t.a.v. Klantenservice Staatsloterij
Postbus 818
2700AV Zoetermeer (Nederland)

Plaats, 22 februari 2024

AANGETEKEND: opzeggen 'Staatsloterij'


Geachte heer / mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lidmaatschap per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Naam: Aanhef Voornaam Achternaam
Adres: Straat Huisnr
Postcode + plaats: Postcode Plaats

Mocht u bovengenoemde opzeggingsdatum niet accepteren als de datum van beëindiging van mijn abonnement, omdat mijn contract anders bepaalt, dan verzoek ik u mij gemotiveerd de juiste datum van beëindiging mede te delen. In dat geval geldt die datum als de datum van beëindiging. De door mij aan u verstrekte incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer komt per diezelfde datum te vervallen. Tevens wens ik geen geadresseerde reclame meer van u te ontvangen.

Ik zie uw schriftelijke bevestiging van deze opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per mail versturen naar email of per post.

Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam
Voornaam Achternaam

Zo werkt Staatsloterij opzeggen via Opzeggen24


1. vul je contractgegevens in


2. print en onderteken je brief


3. je brief wordt verstuurd


4. wacht op de bevestiging


Staatsloterij abonnement opzeggen

De Staatsloterij bestaat al sinds 1726. Toen werd namelijk de Staatsloterij opgericht als loterij die zekerheid en betrouwbaarheid bood tussen een wildgroei van loterijen. Sinds 2016 is de Staatsloterij onderdeel van de Nederlandse Loterij. De Nederlandse Loterij is de overkoepelende naam van zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. De Nederlandse Loterij doneert ieder jaar een groot deel van de opbrengsten aan sport, goede doelen en de samenleving.

Meespelen met de Staatsloterij

Men kan deelnemen aan de Staatsloterij door één lot, een deel van een lot of meerdere loten aan te schaffen. De goedkoopste optie is om 1/5 lot aan te schaffen, dit kost drie euro. De duurste optie is het aanschaffen van een boulevard, dit zijn honderd staatsloten met alle eindcijfers en dit kost 1500 euro. Ieder lot heeft een uniek nummer, waarvan de deelnemer de laatste twee cijfers zelf moet kiezen. De Staatsloterij organiseert zestien trekkingen per jaar, elke 10e van de maand is er een trekking en er zijn vier speciale trekkingen. Op deze trekkingsdagen kunnen deelnemers vanaf 22:00 de trekkingsuitslagen bekijken op de website. Bij deze trekkingen worden verschillende lotnummers getrokken die een prijs uit de prijzenpot hebben gewonnen. De prijzenpot van de Staatsloterij is iedere maand anders en bestaat uit een aantal grote geldprijzen en kleinere prijzen. Ook is er de jackpot, die start met een bedrag van 7,5 miljoen. Deze valt niet iedere maand, maar alleen wanneer de oranje bal wordt getrokken uit de pot van zes blauwe ballen en één oranje bal. Als de jackpot niet valt, wordt deze doorgeschoven naar de trekking van volgende maand en het bedrag verhoogd. Als de jackpot valt, valt deze op een uniek lotnummer. Dit betekent dat een deelnemer pas gewonnen heeft als zowel de 5 cijfers als 2 serieletters op zijn lot overeenkomen.

Ook de andere hoge prijzen vallen op zo’n uniek lotnummer, wel zijn er zogenoemde kleinere ‘troostprijzen’ voor de deelnemers die alleen de vijf cijfers goed hebben. Verder zijn er nog kleinere bedragen te winnen wanneer deelnemers de getrokken serieletters plus een bepaald aantal eindcijfers goed hebben. Ook is er het geluksgetal, dit bestaat uit de laatste twee cijfers. Wanneer de deelnemer deze beide goed heeft wint hij honderd euro. Wanneer een prijs valt op een lotnummer dat verdeeld is in 1/5 loten, betekent dit dat ook de prijs verdeeld wordt over de deelnemers die deze loten gekocht hebben. Tegenwoordig bestaat ook de XL-optie, die voor een meerprijs van 2,50 per heel lot en 0,50 cent per 1/5 lot kan worden toegevoegd. Met deze optie spelen deelnemers in feite twee keer mee met hetzelfde lotnummer, omdat bij de XL-trekkingen de prijzen vallen op de begincijfers van de lotnummers.

Staatsloterij abonnementen

De Staatsloterij werkt met ‘de 6 garanties’, dit zijn zes voorwaarden waar de loterij zich altijd aan houdt. Ten eerste stopt de Staatsloterij van alle loterijen het meeste geld vanuit de inleg terug in de prijzenpot en is er geen sprake van een winstoogmerk. Ook vallen de prijzen alleen op verkochte loten en mag iedereen die dit wil aanwezig zijn bij de trekking. Wie een prijs wint kan er bovendien zeker van zijn dat hij anoniem blijft, de Staatsloterij maakt namelijk nooit namen van winnaars bekend. Ook zijn alle prijzen vrij van kansspelbelasting en krijgen winnaars precies het gewonnen bedrag op hun rekening.

Het is bij de Staatsloterij mogelijk om losse loten aan te schaffen, maar ook om een abonnement te nemen en automatisch mee te spelen. Er zijn verschillende abonnementsopties, zo kan gekozen worden voor hele staatsloten, een straatje en een straat. Het aanschaffen van het abonnement betekent dat de deelnemer meedoet aan iedere 10e van de maand trekking en aan de vier speciale trekkingen. Bij deze abonnementen wordt het bedrag iedere maand automatisch afgeschreven van de rekening van de deelnemer. Het is ook mogelijk om een proefabonnement te nemen waarbij je drie of zes maanden achtereenvolgend meedoet aan de trekking. Een proefabonnement kan niet tussentijds opgezegd worden. Wanneer men een regulier abonnement wil opzeggen, kan dit op ieder moment. De opzegging van het abonnement wordt vervolgens door de Staatsloterij binnen vier werken verwerkt.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van Staatsloterij

👉 Hoe werkt Staatsloterij opzeggen via Opzeggen24?
Bij Opzeggen24 kun je eenvoudig een opzegbrief maken om je Staatsloterij abonnement stop te zetten. Je vult hiervoor enkele gegevens in, waarmee de opzegbrief wordt ingevuld. Deze opzegbrief kun je vervolgens downloaden of laten versturen door Opzeggen24!

⏱ Kost Staatsloterij opzeggen via Opzeggen24 veel tijd?
Het abonnement van Staatsloterij opzeggen via Opzeggen24 neemt weinig tijd in beslag. We hebben namelijk de opzegbrief al voor je klaarstaan. Je hoeft hier alleen nog enkele gegevens (zoals je naam en contactgegevens) in te vullen en de brief is af. Doorgaans duurt dit niet langer dan 30 seconden!

✅ Kan Opzeggen24 mijn Staatsloterij opzegbrief versturen?
Jazeker! Via de Opzeggen24 verzendservice regelen wij het versturen van je Staatsloterij opzegging. Je hebt hierbij de keuze tussen een normale en aangetekende verzending. Kies je voor een aangetekende verzending van je Staatsloterij opzegbrief? Dan ontvang je de track&trace code zodra je brief op de post is!

Staatsloterij reviews

Zeg je Staatsloterij via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met Staatsloterij. Hieronder tref je de Staatsloterij reviews.

Dhr. D uit Vleuten:
De reden van stopzetten is dat het teveel geld kost en mijn rekening nummer is Nl64RABO0303117431 machtegingsnummer: 10000000000080989737021211803153 incassonummer: NL62ZZZ411835980000
1 juni 2022
Mvr. J uit Heemskerk:
Geen baan meer
28 februari 2022
Dhr. W uit Tilburg:
Te duur
17 februari 2022
Mvr. D uit 's-Gravenhage:
Geen geld
26 januari 2022
Mvr. K uit Beverwijk:
Ik had een folder van m’n douglas pakketje en er stond dat ik wat kon winnen en bij t invullen van m’n geboortejaar heb ik t verkeerde jaar aangeklikt want ben nog minderjarig en wist niet dat je 18+ moest zijn
7 januari 2022
Dhr. G uit Onstwedde:
Klantnummer: 112241978 Reden stop: schuldsanering
2 januari 2022
Mvr. L uit Tilburg:
Wil zijn abonnement van staatsloterij opzeggen dat betekent dat ik er wil mee stoppen
1 januari 2022
Mvr. T uit Huizen:
betaal wel maar krijg geen lot meer en ook niets over uitslagen dus iets belachelijks nu wat al een tijdje gaande is
14 november 2021
Dhr. S uit Amsterdam:
Stijgende persoonlijke lasten
8 oktober 2021