UNICEF opzeggen

Wil je het lidmaatschap van UNICEF opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar UNICEF als je gebruik maakt van de online verzenddienst.


Stap 1: vul je gegevens in
Stap 2: kies je betaalmethode

We versturen je brief 100% rechtsgeldig, snel & aangetekend naar UNICEF voor slechts €11,95 mét bevestiging!

iDEAL logo
Ik ga akkoord met de voorwaarden.

UNICEF opzegbrief

Stichting Nederlands comité UNICEF
t.a.v. Opzeggingen
Postbus 95375
2509CJ Den Haag (Nederland)

Plaats, 22 februari 2024

AANGETEKEND: opzeggen 'UNICEF'


Geachte heer / mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lidmaatschap per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Naam: Aanhef Voornaam Achternaam
Adres: Straat Huisnr
Postcode + plaats: Postcode Plaats

Mocht u bovengenoemde opzeggingsdatum niet accepteren als de datum van beëindiging van mijn abonnement, omdat mijn contract anders bepaalt, dan verzoek ik u mij gemotiveerd de juiste datum van beëindiging mede te delen. In dat geval geldt die datum als de datum van beëindiging. De door mij aan u verstrekte incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer komt per diezelfde datum te vervallen. Tevens wens ik geen geadresseerde reclame meer van u te ontvangen.

Ik zie uw schriftelijke bevestiging van deze opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per mail versturen naar email of per post.

Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam
Voornaam Achternaam

Zo werkt UNICEF opzeggen via Opzeggen24


1. vul je contractgegevens in


2. print en onderteken je brief


3. je brief wordt verstuurd


4. wacht op de bevestiging


Unicef abonnement opzeggen

Unicef is misschien wel een van de bekendste goede doelen in Nederland, iedereen kent het wel. Unicef is een kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. Als onderdeel van de Verenigde Naties ziet Unicef erop toe dat het Verdrag voor de Rechten van het Kind overal ter wereld wordt nageleefd. Unicef heeft als hoofddoel het opkomen voor de rechten van kinderen en zorgen dat deze rechten in ieder land worden nageleefd. Volgens Unicef heeft ieder kind het recht op goed eten om goed op te groeien. Unicef is in de Tweede Wereldoorlog opgericht tijdens een algemene vergadering van de Verenigde Naties om voedselpakketten en gezondheidszorg te verzorgen voor de kinderen die woonden in landen getroffen door de Tweede Wereldoorlog. Unicef is opgericht in 1946 en na het helpen van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog is Unicef doorgegaan. Sinds 1953 zijn ze een vast onderdeel van de Verenigde Naties.

Unicef steunt vandaag de dag samen met partnerorganisaties wereldwijd kinderen in nood. Met kinderen in nood worden vooral kinderen bedoeld die in een situatie zitten van armoede, ziekte, geweld of discriminatie. Unicef helpt kinderen die in armoede leven of een ziekte hebben bijvoorbeeld met vaccinaties tegen de mazelen en Unicef helpt ook met het terugdringen van de aidsepidemie. Naast het terugdringen van ziektes probeert Unicef bij het uitbreken van rampen zoals oorlogen en natuurrampen zo snel mogelijk ter plaatse te zijn om de kinderen te helpen en ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk kinderen de ramp overleven.

Huidige situaties waar Unicef in helpt zijn de cyclonen in Mozambique, de hongersnood in Jemen en de oorlog in Syrië. Om een beter beeld te krijgen van wat Unicef precies doet zullen we per situatie kort weergeven wat Unicef doet. In Mozambique zijn 1.5 miljoen kinderen getrokken door cyclonen Idai en Kenneth. Unicef heeft er opvangcentra opgezet waar voedsel en drinkwater wordt uitgedeeld. In de centra worden choleravaccinaties uitgedeeld. Omdat veel gebouwen zijn verwoest tijdens de storm gaan veel kinderen niet naar school en Unicef helpt daar met het opzetten van noodlokalen en het steunen van de leraren.

In Jemen woedt al 4 jaar een oorlog waardoor kinderen gevaar lopen. Unicef is er ter plekke en helpt de kinderen vooral met de voedingscrisis die er op het moment heerst. Unicef zorgt ervoor dat humanitaire zorg het land binnen kan komen zodat er onder andere drinkwater naar het land kan worden gebracht. Unicef zorgt ook voor voedingssupplementen en therapeutische zorg.

Tot slot is de oorlog in Syrië op het moment een grote crisis. Al acht jaar is er een oorlog. Veel Syrische kinderen zijn ouders en vrienden verloren en moeten vluchten. Unicef helpt met voeding en onderwijs. Unicef geeft voorlichting over landmijnen zodat de burgers deze kunnen vermijden en Unicef heeft al 60 drop-out centra opgezet waar kinderen toch onderwijs kunnen krijgen. Unicef steunt verder Syrische docenten met een maandelijkse bijdrage om het onderwijs te helpen. Uit deze drie noodsituaties blijkt dat Unicef kinderen vooral helpt met voeding en drinken en het geven van onderwijs.

Het hoofdkantoor van Unicef is in New York gevestigd en er zijn in ongeveer 160 landen veldkantoren gevestigd vanwaar hulpprogramma’s worden uitgevoerd. Unicef Nederland maakt enkele keren per jaar reclame voor groepen kinderen die aandacht nodig hebben omdat ze zich in situaties bevinden die hun kinderrechten bedreigen. Unicef Nederland wordt door ongeveer 2300 vrijwilligers gesteund. Deze vrijwilligers geven bijvoorbeeld gastlessen op scholen over het werk dat Unicef doet of benaderen bedrijven voor samenwerkingen. Unicef heeft ongeveer 352.000 vaste leden en de overige inkomsten komen van eenmalige donaties, samenwerkingen met bedrijven en donaties van bedrijven zoals de Postcode Loterij.

Als vast lid van Unicef doneer je maandelijks, per kwartaal of jaarlijks een vast bedrag. Je bent zelf vrij om te kiezen welk bedrag je wil doneren en hoe vaak je dit wil doneren. Unicef is erg open over hoeveel procent van het gedoneerde geld écht naar kinderen in nood gaat. Minstens 84% van het gedoneerde geld gaat naar kinderen in nood en 16% gaat Unicef zelf om het bedrijf draaiende te houden. Unicef is een non-profit organisatie maar zij maken ook kosten dus daarom kan niet 100% van de opbrengsten naar het doel gaan.

De Unicef klantenservice

Unicef heeft een telefonische klantenservice waar je naar toe kan bellen voor vragen en klachten. Als je je vaste donatie op wil zeggen kan dat ook telefonisch. Unicef is op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 21.00 uur bereikbaar, op vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur bereikbaar en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur bereikbaar.

De voordelen van Unicef opzeggen via Opzeggen24

Opzeggen24 heeft een snelle en kosteloze manier ontwikkeld om verschillende abonnementen op te zeggen. Het maakt niet uit hoe moeilijk de organisatie het opzeggen van een abonnement maakt, met Opzeggen24 is het opzeggen van alle abonnementen even simpel. Opzeggen24 wordt veel gebruikt. Het bedrijf is pas in 2018 opgericht en meer dan een half miljoen mensen hebben Opzeggen24 al gebruikt. De opzeggers zijn erg enthousiast over de service van Opzeggen24.

Gratis of betaald Unicef opzeggen via Opzeggen24

Opzeggen via Opzeggen24 is geheel kosteloos. Nadat je je persoonlijke gegevens hebt ingevuld op de website kun je de brief downloaden en uitprinten om hem te versturen. Het verzenden kan je uitbesteden aan Opzeggen24. Aan het uitbesteden van het verzenden zitten verzendkosten verbonden. Opzeggen24 biedt drie verzendopties aan. Bij standaard verzending (3.95 euro) wordt je brief binnen 6 tot 7 werkdagen verstuurd. Met direct verzenden (4.95 euro) wordt je brief dezelfde werkdag nog verstuurd mits je je brief invult vóór 16:30u. Met de optie aangetekend verzenden (11.95 euro) wordt je brief aangetekend verstuurd en de volgende werkdag bezorgd mits je voor 16:30 besteld.

Unicef donatie opzeggen via Opzeggen24

De opzegbrief van Opzeggen24 is opgesteld met het doel jouw donatie op te zeggen. In de brief voor Unicef staat dat je jouw donatie wil stopzetten vanaf de eerstvolgende vervaldatum. Als je alle persoonsgegevens hebt ingevuld, verschijnt op de website van Opzeggen24 de brief inclusief jouw gegevens. Je kan de brief meteen controleren en eventueel nog verbeteren. Als alles in orde is kan je de brief downloaden en printen of de laten verzenden via Opzeggen24.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van UNICEF

👉 Hoe werkt UNICEF opzeggen via Opzeggen24?
Bij Opzeggen24 kun je eenvoudig een opzegbrief maken om je UNICEF abonnement stop te zetten. Je vult hiervoor enkele gegevens in, waarmee de opzegbrief wordt ingevuld. Deze opzegbrief kun je vervolgens downloaden of laten versturen door Opzeggen24!

⏱ Kost UNICEF opzeggen via Opzeggen24 veel tijd?
Het abonnement van UNICEF opzeggen via Opzeggen24 neemt weinig tijd in beslag. We hebben namelijk de opzegbrief al voor je klaarstaan. Je hoeft hier alleen nog enkele gegevens (zoals je naam en contactgegevens) in te vullen en de brief is af. Doorgaans duurt dit niet langer dan 30 seconden!

✅ Kan Opzeggen24 mijn UNICEF opzegbrief versturen?
Jazeker! Via de Opzeggen24 verzendservice regelen wij het versturen van je UNICEF opzegging. Je hebt hierbij de keuze tussen een normale en aangetekende verzending. Kies je voor een aangetekende verzending van je UNICEF opzegbrief? Dan ontvang je de track&trace code zodra je brief op de post is!

UNICEF reviews

Zeg je UNICEF via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met UNICEF. Hieronder tref je de UNICEF reviews.

Dhr. W uit Oosterwolde:
Door persoonlijke omstandigheden stop ik met de maandelijkse gift. Namens A.Bosscha (volmachtigde van W.Bosscha)
13 juni 2021
Mvr. R uit Leiden:
Te duur.
1 februari 2021
Dhr. L uit Sint Philipsland:
Steunen ander doel
1 december 2020
Mvr. E uit Munstergeleen:
financieel
30 november 2020
Dhr. B uit Uden:
Meerdere goede doelen ter beschikking
29 november 2020
Mvr. M uit Amersfoort:
Ik heb een lange tijd gedaan gedoneerd en vind nu een ander doel noodzakelijker!
26 november 2020
Mvr. C uit Almkerk:
Andere doelen nu aan de beurt
26 oktober 2020
Mvr. M uit Oosterwolde:
Geen reden
24 oktober 2020
Mvr. A uit Schagen:
Geen financiele mogelijkheden meer.
7 oktober 2020
Dhr. J uit Zuidland:
Unicef is voor mij te anoniem.
26 september 2020