Vereniging Eigen Huis opzeggen

Wil je het lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar Vereniging Eigen Huis als je gebruik maakt van de online verzenddienst.


Stap 1: vul je gegevens in
Stap 2: kies je betaalmethode

We versturen je brief 100% rechtsgeldig, snel & aangetekend naar Vereniging Eigen Huis voor slechts €11,95 mét bevestiging!

iDEAL logo
Ik ga akkoord met de voorwaarden.

Vereniging Eigen Huis opzegbrief

Vereniging Eigen Huis
t.a.v. afdeling lidmaatschappen
Postbus 735
3800AS Amersfoort (Nederland)

Plaats, 22 februari 2024

AANGETEKEND: opzeggen 'Vereniging Eigen Huis'


Geachte heer / mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lidmaatschap per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Naam: Aanhef Voornaam Achternaam
Adres: Straat Huisnr
Postcode + plaats: Postcode Plaats

Mocht u bovengenoemde opzeggingsdatum niet accepteren als de datum van beëindiging van mijn abonnement, omdat mijn contract anders bepaalt, dan verzoek ik u mij gemotiveerd de juiste datum van beëindiging mede te delen. In dat geval geldt die datum als de datum van beëindiging. De door mij aan u verstrekte incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer komt per diezelfde datum te vervallen. Tevens wens ik geen geadresseerde reclame meer van u te ontvangen.

Ik zie uw schriftelijke bevestiging van deze opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per mail versturen naar email of per post.

Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam
Voornaam Achternaam

Zo werkt Vereniging Eigen Huis opzeggen via Opzeggen24


1. vul je contractgegevens in


2. print en onderteken je brief


3. je brief wordt verstuurd


4. wacht op de bevestiging


Vereniging Eigen Huis abonnement opzeggen

Vereniging Eigen Huis is een Nederlandse belangenorganisatie met het hoofdkantoor in Arnhem voor de eigenaren van huizen of mensen die een huis willen bezitten. De organisatie heeft geen winstoogmerk en heeft ongeveer 230 mensen in dienst De vereniging bestaat al sinds 1974 en heeft ongeveer 783.000 leden.

Vereniging Eigen Huis werd opgericht door H.J. van Herwijnen als consumentenorganisatie. In de jaren 70 groeide de koopwoningmarkt explosief hard en daarom besloot Herwijnen om een organisatie op te richten waarmee aangesloten huiseigenaren sterker staan tegen de overheid, banken, bouwers, makelaars en notarissen. Niet alleen komt Vereniging Eigen Huis voor huiseigenaren, maar ook voor de mensen die op zoek zijn naar een koopwoning. Vereniging Eigen Huis helpt huiseigenaren op verschillende manieren, onder andere door individuele diensten en adviezen te verlenen en ook collectieve belangenbehartiging te plegen.

Sinds de oprichting van Vereniging Eigen Huis is er veel veranderd op de woningmarkt. Voor de vereniging bestond, waren er veel losse contracten met de bouwers en makelaars voor huiseigenaren. Bovendien stonden deze contracten vol moeilijk te lezen voorwaarden. Tegenwoordig zijn bouwers zorgvuldiger sinds het oprichten van de opleveringskeuring. Het is ook niet meer toegestaan voor een makelaar om voor de kopende én verkopende partij op te treden. Daarnaast is het notariaat ontstaan, kwam er een wettelijke bedenktijd van 3 dagen bij de aankoop van een woning en is de overheidsbelasting verlaagd van 6% naar 2%.

De diensten van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis biedt veel verschillende diensten aan die allemaal te maken hebben met (de aankoop van) huizen. Zo zijn er aankoopcoachen die je persoonlijk advies geven bij de koop van een bestaand huis, kun je hypotheekadvies krijgen die je onafhankelijk financieel advies geeft, er kan een opleveringskeuring worden geregeld voor nieuwbouwhuizen waarmee eventuele gebreken kunnen worden opgespoord evenals een bouwtechnische keuring waarmee je ook voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan en er wordt ook juridisch advies gegeven rondom woningen. Dit advies kan je krijgen als je een woning wil kopen. Als je al een woning hebt, dan biedt Vereniging Eigen Huis ook veel diensten aan. Zo zijn er bijvoorbeeld de Collectieve Inkoop Energie, een energiecontract waarmee je goedkope energie krijgt, er is een Collectieve Inkoop Zonnepanelen waarmee je voor de beste prijs zonnepanelen kan aanschaffen. Er is ook een Vereniging Eigen Huis Verzekeringsservice die bestaat uit een opstal-, inboedel-, aansprakelijkheids-, en rechtsbijstandverzekering en voor de kleine klusjes rondom het huis zoals het schilderen kun je gebruik maken van de Eigen Huis Schilderservice die het buitenschilderwerk van je huis kan doen.

Naast deze individuele diensten staat Vereniging Eigen Huis ook op de woningeigenaren en huizenmarkt in het algemeen. Een paar thema’s waar Vereniging Eigen Huis zich voor inzet zijn bijvoorbeeld het beter bewaren van de privacy van burgers en huiseigenaren. Een voorbeeld hiervan is het oprichten van een privacy-code voor slimme energiemeters waarmee netbeheerders niet alleen op afstand het energieverbruik kunnen lezen maar ook bijvoorbeeld kunnen zien wanneer mensen thuis zijn en hoeveel mensen er in een huis wonen. Met behulp van Vereniging Eigen Huis wordt ervoor gezorgd dat de gegevens die worden verzameld door deze slimme energiemeters veilig zijn van derde partijen en hoe slimme energiemeters eventueel ‘dom’ kunnen worden gemaakt als de bewoners dat willen. Een ander voorbeeld van verbeteringen die Vereniging Eigen Huis wil doen voor huiseigenaren in het algemeen, is het helpen van huiseigenaren die van aardgas los willen. De overheid wil dat in 2050 alle huishoudens onafhankelijk zijn van aardgas en dat betekent dat bestaande woningen moeten worden aangepast. Vereniging Eigen Huis helpt huishoudens hierbij door in de politiek mee te praten en concrete hulp te bieden.

Je kunt gebruik maken van alle diensten van Vereniging Eigen Huis als je lid bent. Lid worden van Vereniging Eigen Huis kost 29.50 euro per jaar. De kosten voor juridisch en financieel advies net zoals de contributie worden zo laag mogelijk gehouden zodat deze kosten voor niemand een drempel hoeven te vormen. Omdat Vereniging Eigen Huis een organisatie is zonder winstoogmerk dekken de kosten van de contributie en diensten de kosten van de organisatie, en wordt er geen winst gemaakt.

Als lid krijg je naast toegang tot alle de services van Vereniging Eigen Huis ook 10x per jaar het Eigen Huis magazine met daarin allemaal tips en informatie over allerlei onderwerpen die betrekking hebben op huizen en de woningmarkt.

Zeg het Vereniging Eigen Huis lidmaatschap op

Als je je Vereniging Eigen Huis lidmaatschap op wil zeggen, dan kan dat via Opzeggen24. Opzeggen24 helpt je graag met het opzeggen van je abonnementen en lidmaatschappen, of je kan ervoor kiezen het opzeggen zelf te doen met de instructies van Opzeggen24. Als je het zelf wil opzeggen, lees dan verder voor de instructies.

Als je je lidmaatschap op wil zeggen, dan kan dat via de website van Vereniging Eigen Huis. Op de website vindt je een opzegformulier. Na het invullen van het opzegformulier ontvang je een bevestiging. Na het ontvangen van de bevestiging geldt er een opzegtermijn van een maand.

Vereniging Eigen Huis klantenservice

De Eigen Huis kan op meerdere manieren worden bereikt. Er is een telefonische klantenservice die te bereiken is van maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur. Er is ook een online chat waarmee 24 uur per dag kan worden gepraat. Je kan er ook voor kiezen om een bericht via WhatsApp te sturen of het contactformulier in te vullen via de website. Het is afhankelijk van de contactmethode hoe snel je antwoord krijgt. Telefonisch krijg je het snelste antwoord op je vragen tijdens openingstijden. Buiten openingstijden is WhatsApp de snelste manier om contact op te nemen met Vereniging Eigen Huis.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van Vereniging Eigen Huis

👉 Hoe werkt Vereniging Eigen Huis opzeggen via Opzeggen24?
Bij Opzeggen24 kun je eenvoudig een opzegbrief maken om je Vereniging Eigen Huis abonnement stop te zetten. Je vult hiervoor enkele gegevens in, waarmee de opzegbrief wordt ingevuld. Deze opzegbrief kun je vervolgens downloaden of laten versturen door Opzeggen24!

⏱ Kost Vereniging Eigen Huis opzeggen via Opzeggen24 veel tijd?
Het abonnement van Vereniging Eigen Huis opzeggen via Opzeggen24 neemt weinig tijd in beslag. We hebben namelijk de opzegbrief al voor je klaarstaan. Je hoeft hier alleen nog enkele gegevens (zoals je naam en contactgegevens) in te vullen en de brief is af. Doorgaans duurt dit niet langer dan 30 seconden!

✅ Kan Opzeggen24 mijn Vereniging Eigen Huis opzegbrief versturen?
Jazeker! Via de Opzeggen24 verzendservice regelen wij het versturen van je Vereniging Eigen Huis opzegging. Je hebt hierbij de keuze tussen een normale en aangetekende verzending. Kies je voor een aangetekende verzending van je Vereniging Eigen Huis opzegbrief? Dan ontvang je de track&trace code zodra je brief op de post is!

Vereniging Eigen Huis reviews

Zeg je Vereniging Eigen Huis via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met Vereniging Eigen Huis. Hieronder tref je de Vereniging Eigen Huis reviews.

Dhr. G uit Breukeleveen:
Geen eigen huis meer.
5 juli 2022