Videoland opzeggen

Wil je het lidmaatschap van Videoland opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar Videoland als je gebruik maakt van de online verzenddienst.


Stap 1: vul je gegevens in

Stap 2: kies je betaalmethode

We versturen je brief 100% rechtsgeldig, snel & aangetekend naar Videoland voor slechts €11,95 mét bevestiging!

iDEAL logo
Ik ga akkoord met de voorwaarden.

Videoland opzegbrief

The Entertainment Group B.V.
t.a.v. Videoland
Barend en Van Dorpweg 2
1217WP Hilversum (Nederland)

Plaats, 25 september 2023

AANGETEKEND: opzeggen 'Videoland'


Geachte heer / mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lidmaatschap per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Naam: Aanhef Voornaam Achternaam
Adres: Straat Huisnr
Postcode + plaats: Postcode Plaats

Mocht u bovengenoemde opzeggingsdatum niet accepteren als de datum van beëindiging van mijn abonnement, omdat mijn contract anders bepaalt, dan verzoek ik u mij gemotiveerd de juiste datum van beëindiging mede te delen. In dat geval geldt die datum als de datum van beëindiging. De door mij aan u verstrekte incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer komt per diezelfde datum te vervallen. Tevens wens ik geen geadresseerde reclame meer van u te ontvangen.

Ik zie uw schriftelijke bevestiging van deze opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per mail versturen naar email of per post.

Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam
Voornaam Achternaam

Zo werkt Videoland opzeggen via Opzeggen24


1. vul je contractgegevens in


2. print en onderteken je brief


3. je brief wordt verstuurd


4. wacht op de bevestiging


Videoland abonnement opzeggen

Van oorsprong is Videoland een winkelketen van diverse videotheken in Nederland en België. De eerste vestiging opende dan ook al in 1984 en de eigenaar was destijds Philips. Doordat mensen vanaf 2010 steeds meer films en series on demand ging kijken stonden videotheken echter overal onder druk en verdwenen ze steeds meer uit het straatbeeld. Dit gebeurde ook met Videoland en hierdoor verdwenen helaas alle Videoland videotheken in Nederland en België.

Later in 2010 ging Videoland inspelen op deze nieuwe trend en werd Videoland on Demand opgericht. In 2013 werd dit overgenomen door RTL en kreeg het de naam Videoland by RTL. Vanaf deze tijd moest je een abonnement hebben om te kunnen kijken naar alle series en programma's. Doordat het eigendom was van RTL kreeg je als kijker vanaf 2014 de mogelijkheid om diverse programma's van RTL 4, RTL 5 of RTL 7 vooruit te kijken via Videoland. Hierdoor kon je vaak al programma's of afleveringen bekijken on demand voordat deze uitgezonden waren op de televisie! Verder kreeg je geen reclame meer te zien in de programma's die je bekijkt via Videoland wat het natuurlijk ook veel fijner maakt om naar te kijken!

Het Videoland aanbod

De eerste RTL serie die te bekijken was via Videoland was Divorce. Dit was een Nederlandse dramaserie over het leven van drie gescheiden mannen die samen gingen wonen als vrienden in een villa in Haarlem. Na het succes van Divorce op Videoland kwamen er al snel meer RTL programma's die je vooruit kon kijken via Videoland. Dit waren onder andere: Goede Tijden Slechte Tijden, Moordvrouw, Familie Kruijs, Van de Vorst ziet Sterren, Adam Zkt. Eva en Holland's Next Top Model. Ook kregen kijkers de mogelijkheid om oudere RTL series te kijken via Videoland. Dit waren bijvoorbeeld Voetbalvrouwen en Gooische Vrouwen. Deze programma's werden op de reguliere televisie al lang niet meer uitgezonden, maar kijkers kregen hierdoor wel de mogelijkheid om deze toch nog te bekijken!

Door het succes van Videoland besloot het bedrijf in 2015 om ook eigen programma's te gaan maken die exclusief te bekijken waren op de streamingsdienst. Hierdoor probeerden ze natuurlijk meer abonnees te trekken en dit leek ook direct te werken gezien het succes van de serie Zwarte Tulp. Hierna besloot Videoland dan ook om hier mee door te gaan en werden nog vele programma's exclusief gemaakt voor Videoland. Dit waren onder andere: Nieuwe Tijden (2016-2018), De 12 van Oldenheim (2017), Meisje van plezier (2017), Temptation Island VIPS (2018-heden), Mocro Maffia (2018) en Judas (2019).

Videoland abonnement: de kosten

Wanneer je al deze programma's wil bekijken of vooruitkijken, moet je dus lid zijn van Videoland. Hiervoor moet je per maand €8,99 betalen om onbeperkt te kunnen kijken naar alle duizenden beschikbare series en films op Videoland. De eerste twee weken zijn gratis, maar daarna ben je automatisch lid van Videoland. Maar het kan natuurlijk zijn dat je ervoor kiest om je Videoland abonnement stop te zetten. Dit kan soms best moeilijk zijn, omdat een bedrijf als Videoland liever niet heeft dat je dit doet. Wij van Opzeggen24 helpen je daarom graag verder hiermee zodat je snel en eenvoudig je lidmaatschap op kunt zeggen.

Het Videoland abonnement stopzetten

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je ervoor wil kiezen om je abonnement bij Videoland op te zeggen. Vaak vinden mensen bijvoorbeeld het maandelijkse bedrag te hoog of maken ze simpelweg te weinig gebruik van Videoland en kijken ze toch meer reguliere televisie. Dan is het natuurlijk zonde om een abonnement te hebben voor Videoland en snappen we helemaal waarom je ervoor kiest om het op te zeggen. Ook vinden sommige mensen het niet fijn dat ze na de gratis proefperiode direct vastzitten aan een maandelijks abonnement. Dit is ook erg begrijpelijk!

Op de website van Opzeggen24 kan je eenvoudig je abonnement bij Videoland opzeggen. Je kan hier namelijk online een opzegbrief generen. Dit kun je doen door verschillende persoonlijke gegevens in te vullen die automatisch in deze brief geplaatst worden. Zo worden onder andere je naam, je adres en je e-mailadres hiervoor gevraagd. Wanneer de brief gegeneerd is kun je ervoor kiezen om deze zelf uit te printen en op te sturen naar Videoland. Ook kan je ervoor kiezen om Opzeggen24 alles te laten doen. Wij zullen dan de brief voor je opsturen naar Videoland, zodat je zelf helemaal niks meer hoeft te doen! Nadat Videoland de opzegbrief ontvangen heeft zal je hier zelf zo snel mogelijk bericht van krijgen en vanaf dan weet je dat je geen lid meer bent. Je hoeft dan dus niet meer bang te zijn dat er nog een maandelijks bedrag afgeschreven kan worden. Super eenvoudig dus!

Veelgestelde vragen over het opzeggen van Videoland

👉 Hoe werkt Videoland opzeggen via Opzeggen24?
Bij Opzeggen24 kun je eenvoudig een opzegbrief maken om je Videoland abonnement stop te zetten. Je vult hiervoor enkele gegevens in, waarmee de opzegbrief wordt ingevuld. Deze opzegbrief kun je vervolgens downloaden of laten versturen door Opzeggen24!

⏱ Kost Videoland opzeggen via Opzeggen24 veel tijd?
Het abonnement van Videoland opzeggen via Opzeggen24 neemt weinig tijd in beslag. We hebben namelijk de opzegbrief al voor je klaarstaan. Je hoeft hier alleen nog enkele gegevens (zoals je naam en contactgegevens) in te vullen en de brief is af. Doorgaans duurt dit niet langer dan 30 seconden!

✅ Kan Opzeggen24 mijn Videoland opzegbrief versturen?
Jazeker! Via de Opzeggen24 verzendservice regelen wij het versturen van je Videoland opzegging. Je hebt hierbij de keuze tussen een normale en aangetekende verzending. Kies je voor een aangetekende verzending van je Videoland opzegbrief? Dan ontvang je de track&trace code zodra je brief op de post is!

Videoland reviews

Zeg je Videoland via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met Videoland. Hieronder tref je de Videoland reviews.

Dhr. H uit Poortugaal:
ik maak er te weinig gebruik van
14 juni 2021
Dhr. J uit Rijsbergen:
Mijn man is op 2 december 2020 overleden.
14 mei 2021
Dhr. H uit De Meern:
zou gratis 6 maanden zijn en dan stop zonder iets te doen
9 april 2021
Mvr. N uit Laren:
Ik maak er te weinig gebruik van.
21 maart 2021
Mvr. R uit Rijswijk:
Niet goed voor mijn ogen heel jammer
9 maart 2021
Mvr. H uit Bergharen:
Ik heb videoland gedaan om na bigbrother te kijken helaas zijn de beelden veel op de kamer gericht ,of de tuin .nu kijk ik avonds op de tv .
3 maart 2021
Mvr. A uit Voorschoten:
Geen interesse meer
17 februari 2021
Dhr. D uit Nijmegen:
Waardeloos!!!
30 november 2020
Dhr. J uit Benthuizen:
met dit abonnement kunnen wij niet op tv scherm kijken.
19 november 2020
Dhr. T uit Bussum:
aanbod past niet goed bij mij
17 november 2020