De Volkskrant opzeggen

Wil je het lidmaatschap van De Volkskrant opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar De Volkskrant als je gebruik maakt van de online verzenddienst.


Stap 1: vul je gegevens in
Stap 2: kies je verzendmethode

Stap 3: kies je betaalmethode

iDEAL logo
Ik ga akkoord met de voorwaarden.

De Volkskrant opzegbrief

Persgroep Nederland B.V.
t.a.v. Abonneeservice
Postbus 1002
1000AB Amsterdam (Nederland)

Plaats, 29 maart 2020

Betreft: opzeggen 'De Volkskrant'


Geachte heer / mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lidmaatschap per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Naam: Aanhef Voornaam Achternaam
Adres: Straat Huisnr
Postcode + plaats: Postcode Plaats

Mocht u bovengenoemde opzeggingsdatum niet accepteren als de datum van beëindiging van mijn abonnement, omdat mijn contract anders bepaalt, dan verzoek ik u mij gemotiveerd de juiste datum van beëindiging mede te delen. In dat geval geldt die datum als de datum van beëindiging. De door mij aan u verstrekte incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer komt per diezelfde datum te vervallen. Tevens wens ik geen geadresseerde reclame meer van u te ontvangen.

Ik zie uw schriftelijke bevestiging van deze opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per mail versturen naar email of per post.

Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam
Voornaam Achternaam

Zo werkt De Volkskrant opzeggen via Opzeggen24


1. vul je contractgegevens in


2. print en onderteken je brief


3. je brief wordt verstuurd


4. wacht op de bevestiging


Volkskrant abonnement opzeggen

De Volkskrant is één van de bekendste kranten in Nederland. De krant werd voor het eerst uitgegeven op 2 oktober 1919 door de katholieke arbeidersvereniging. Toen verscheen de krant echter als een weekblad. Elke donderdag was er namelijk weer een nieuwe editie beschikbaar om te lezen. Pas vanaf 19 januari 1920 verscheen de krant om de dag en vanaf 1 oktober 1921 dagelijks. De krant begon toen ook uit te breiden met verschillende soorten edities. Zo kwam er bijvoorbeeld een Twentse, een Limburgse en een Oost- en een West-Brabantse editie. Wanneer later de Tweede Wereldoorlog begon bleef De Volkskrant op het begin de krant uitgeven. Echter duurde dit maar tot 4 oktober 1941, omdat toen de krant verboden werd tijdens de bezetting. Toen de oorlog afgelopen was, werd De Volkskrant weer voor de eerste keer uitgegeven op 8 mei 1945. Hierna veranderde de krant nog van katholiek naar progressief en groeide het ledenaantal door.

Vaak wordt De Volkskrant gezien als een kwaliteitskrant door de onderwerpen die er dagelijks besproken worden. Zeker door de opkomst van het internet is de krant zich steeds meer gaan richten op de hoger opgeleiden in Nederland. Door het internet liepen de verkoopcijfers namelijk beduidend terug en wilden de krant zich hierdoor graag gaan richten op een meer specifiekere doelgroep. Ze hebben dit onder andere gedaan door meer onderwerpen te bespreken op het gebied van lifestyle of kunst. Om verder de teruglopende verkoopcijfers tegen te gaan werd er in 1996 ook een eigen website opgezet. Vanaf 2005 worden hier ook steeds meer blogs opgezet. Deze blogs zijn niet alleen geschreven door eigen medewerkers, maar ook door lezers van De Volkskrant zelf. Ook werd er in 2005 begonnen met het creëren van diverse televisie-uitzendingen. Zo was de krant namelijk nauw verbonden met het televisieprogramma Het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Ook produceert De Volkskrant vanaf 2006 een eigen gratis weekblad. De naam van de weekblad is Volkskrant Banen. Dit weekblad richt zich vooral op jongvolwassenen tot en met 39 jaar oud. Zo bevat het weekblad onder andere vacatures en werden onderwerpen besproken rondom banen en het zoeken naar een geschikte baan.

Wanneer je graag De Volkskrant wil lezen kun je deze natuurlijk dagelijks zelf gaan kopen in de winkel. Maar voor de mensen die niet elke dag op en neer willen naar de winkel voor de krant te halen kun je natuurlijk ook gewoon abonnee worden van De Volkskrant. De krant wordt dan namelijk elke dag gewoon bij jou thuis bezorgd! Er zijn in totaal vier verschillende abonnementen waaruit je kiezen bij De Volkskrant. Allereerst is er het complete pakket. Hierbij krijg je maandag tot en met zaterdag de krant bij jou thuis bezorgd. Ook heb je dan dagelijks toegang tot de digitale krant van De Volkskrant. Dit abonnement kost je €6,50 per week. Verder kun je ook kiezen voor het weekend abonnement van De Volkskrant. Je krijgt dan zaterdag de weekendkrant bij je thuisbezorgd. Ook met dit abonnement kun je dagelijks de digitale krant lezen. Dit abonnement kost €4,00 per week.

Omdat steeds meer mensen enkel digitaal de krant lezen zijn ervoor deze mensen ook speciale digitale abonnementen gecreëerd. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het abonnement digitaal. Je kunt dan dagelijks de digitale krant van De Volkskrant lezen. Dit abonnement kost per week €3,50. Ook kun je kiezen voor het abonnement digitaal basis. Hierbij heb je onbeperkt toegang tot alle artikelen van De Volkskrant. Dit abonnement kost €2,00 per week. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je na een periode ervoor wil kiezen om je abonnement bij De Volkskrant op te zeggen. Wij van Opzeggen24 helpen je hier dan graag bij wanneer je dit gemakkelijk en snel wilt doen!

Volkskrant klantenservice

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf contact op te nemen met de klantenservice van De Volkskrant. Wanneer je bijvoorbeeld een vraag hebt over je huidige abonnement of dit abonnement graag wil wijzigen. Allereerst kun je hiervoor kijken bij de meest gestelde vragen op de website. Hier staat namelijk vaak je vraag al tussen die je graag wil stellen en je ziet dan meteen het antwoord hierop! Wanneer je vraag er niet tussen staat of je liever toch iemand persoonlijk spreekt kun je ervoor kiezen om contact op te nemen met de klantenservice. Gelukkig kan je dit op verschillende manieren doen bij De Volkskrant. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de klantenservice te bellen. Je wordt dan gemiddeld binnen 2 minuten persoonlijk geholpen! Ook kun je ervoor kiezen om je vraag te stellen via een chat op de website. Ook dan wordt je gemiddeld al binnen 2 minuten geholpen! Verder kun je via twitter je vraag stellen aan de klantenservice of een e-mail te sturen via een formulier. Wanneer je een e-mail stuurt wordt deze dan vaak al binnen 3 tot 5 werkdagen behandeld.

Volkskrant abonnement opzeggen

Toch leert de ervaring dat het nog best vaak lastig kan zijn om contact op te nemen met de klantenservice van De Volkskrant om je abonnement op te zeggen. Dit kan dan ook erg vervelend zijn, omdat het hierdoor een tijdrovende bezigheid kan worden. Wij van Opzeggen24 willen je hierom graag helpen en je het uit handen nemen. Je kan namelijk op de website van Opzeggen24 gratis een opzegbrief generen waarmee je een abonnement op De Volkskrant snel kunt opzeggen! Je doet dit namelijk simpelweg door enkel wat gegevens in te vullen op de website. Dit zijn onder andere persoonlijke gegevens als je naam en je adresgegevens. Hierna wordt dan direct de opzegbrief automatisch gemaakt die je vervolgens zelf kan downloaden en uitprinten. Daarna kun je ervoor kiezen om deze zelf op te sturen naar De Volkskrant. Wanneer je toch liever alles uithanden wil geven kun je ook kiezen voor de opzegservice van De Volkskrant. Hierbij hoef je enkel je gegevens in te vullen op de website en wij van Opzeggen24 zullen dan verder alles voor je regelen. Dit doen we slechts voor een kleine vergoeding. Super handig dus! Je hoeft dan alleen nog maar te wachten op de bevestiging van De Volkskrant dat je abonnement is opgezegd.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van De Volkskrant

👉 Hoe werkt De Volkskrant opzeggen via Opzeggen24?
Bij Opzeggen24 kun je eenvoudig een opzegbrief maken om je De Volkskrant abonnement stop te zetten. Je vult hiervoor enkele gegevens in, waarmee de opzegbrief wordt ingevuld. Deze opzegbrief kun je vervolgens downloaden of laten versturen door Opzeggen24!

⏱ Kost De Volkskrant opzeggen via Opzeggen24 veel tijd?
Het abonnement van De Volkskrant opzeggen via Opzeggen24 neemt weinig tijd in beslag. We hebben namelijk de opzegbrief al voor je klaarstaan. Je hoeft hier alleen nog enkele gegevens (zoals je naam en contactgegevens) in te vullen en de brief is af. Doorgaans duurt dit niet langer dan 30 seconden!

✅ Kan Opzeggen24 mijn De Volkskrant opzegbrief versturen?
Jazeker! Via de Opzeggen24 verzendservice regelen wij het versturen van je De Volkskrant opzegging. Je hebt hierbij de keuze tussen een normale en aangetekende verzending. Kies je voor een aangetekende verzending van je De Volkskrant opzegbrief? Dan ontvang je de track&trace code zodra je brief op de post is!

De Volkskrant reviews

Zeg je De Volkskrant via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met De Volkskrant. Hieronder tref je de De Volkskrant reviews.

Mvr. A uit Amsterdam:
Ik ga samenwonen met een Volkskrant abonnee
24 maart 2020
Dhr. R uit Waspik:
Toe aan een andere invalshoek.
13 maart 2020
Mvr. E uit Blaricum:
Corona virus zorgt voor minder opdrachten
12 maart 2020
Dhr. L uit Maastricht:
Slechtziend, bijna 70 jaar lid, met pijn in het hart opgezegd.
11 maart 2020
Dhr. J uit Almelo:
Financieel. Vaste lasten beperken. Daarnaast lees ik eigenlijk alleen de regionale krant en volg ik de Nosapp.
9 maart 2020
Dhr. C uit Oldenzaal:
Uw door mij zeer gewaardeerde krant kiest in toenemende mate de koers van een links activistische toonzetting. De voorspelbaarheid van met name uw columnisten, m.u.v. Martin Sommer, laat nog maar weinig ruimte voor verrassende meningen. Het is uiteraard uw goed recht dit als uw beleid te zien, maar zelfs voor iemand die links van het midden staat is mij dit te gortig.
6 maart 2020
Dhr. M uit Zevenbergschen Hoek:
Gaat verhuizen
4 maart 2020
Mvr. M uit Amsterdam:
Ik heb de zaterdagkrant
2 maart 2020
Dhr. F uit Dalfsen:
Twee dikke kranten in het weekend blijkt teveel te zijn en ik heb een keuze gemaakt voor de wat meer regionaal georiënteerde krant
1 maart 2020
Mvr. L uit Hilversum:
Heb te veel als abonnement Komt niet tot lezen en de Volkskrant heeft veel sportpagina’s Ben daar niet in geinteresseer
29 februari 2020
Mvr. N uit St. Willebrord:
Abonnement cadeau gekregen voor 10 euro per mnd. Nu ineens werd abonnement voortgezet met automatische betaling volle bedrag. Hier heb ik geen toestemming voor gegeven. Daarom wil ik opzeggen.
28 februari 2020
Mvr. M uit Katwijk:
sanering uitgaven
28 februari 2020
Mvr. J uit Dordrecht:
Te veel gedoe met automatische afschrijving, zodat ik 14 dagen geen krant heb ontvangen, en wel heb moeten betalen!!!!!
27 februari 2020
Mvr. C uit Warder:
Wij komen niet meer genoeg aan lezen toe. Ligt dus niet aan de kwaliteit van uw krant.
25 februari 2020
Dhr. E uit Driebergen-Rijsenburg:
geen zin meer in
21 februari 2020
Dhr. J uit Rotterdam:
geen interesse meer
18 februari 2020
Dhr. H uit Almelo:
Over gestapt op een regionale krant.
14 februari 2020
Dhr. F uit Boven-Leeuwen:
Betreft zaterdag editie
4 februari 2020
Dhr. G uit Hengelo:
Lees de papieren krant op zaterdag bijna nooit meer en de digitale krant (ma t.e.m. vrijdag helemaal nooit. Wel via Google zoeken soms, maar dan moeilijk aan te tonen dat ik abonnee ben. Vind abo veel te duur voor geleverde prestatie door de krant.
24 januari 2020
Dhr. S uit Nijmegen:
Het is me wat te duur
16 januari 2020
Dhr. J uit Giethoorn:
Niet relevant. Ik wens hierover ook niet gebeld te worden.
12 januari 2020
Mvr. A uit Giessenburg:
Voegt niet veel toe in mijn dagelijks leven
12 januari 2020
Mvr. Z uit Rotterdam:
te weinig thuis
6 januari 2020
Mvr. A uit Utrecht:
Ik gebruik het te weinig
10 december 2019
Mvr. W uit Amsterdam:
Nu vanwege zeer slechte bezorging op zaterdag, maar ook omdat ik maar eens een abonnement op Trouw heb genomen. Helaas daar ook een slechte bezorging. Maar goed toch maar eens proberen.
23 november 2019
Mvr. P uit Schoonhoven:
We hebben 2 kranten , het AD en de Volkskrant als extra. Wordt wat duur. AD willen we houden i.v.m. plaatselijk nieuws en sportkatern.
8 november 2019