Wakker Dier opzeggen

Wil je het lidmaatschap van Wakker Dier opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar Wakker Dier als je gebruik maakt van de online verzenddienst.


Stap 1: vul je gegevens in
Stap 2: kies je betaalmethode

We versturen je brief 100% rechtsgeldig, snel & aangetekend naar Wakker Dier voor slechts €11,95 mét bevestiging!

iDEAL logo
Ik ga akkoord met de voorwaarden.

Wakker Dier opzegbrief

Stichting Wakker Dier
t.a.v. Opzeggen
Postbus 92024
1099AA Amsterdam (Nederland)

Plaats, 22 februari 2024

AANGETEKEND: opzeggen 'Wakker Dier'


Geachte heer / mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lidmaatschap per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Naam: Aanhef Voornaam Achternaam
Adres: Straat Huisnr
Postcode + plaats: Postcode Plaats

Mocht u bovengenoemde opzeggingsdatum niet accepteren als de datum van beëindiging van mijn abonnement, omdat mijn contract anders bepaalt, dan verzoek ik u mij gemotiveerd de juiste datum van beëindiging mede te delen. In dat geval geldt die datum als de datum van beëindiging. De door mij aan u verstrekte incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer komt per diezelfde datum te vervallen. Tevens wens ik geen geadresseerde reclame meer van u te ontvangen.

Ik zie uw schriftelijke bevestiging van deze opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per mail versturen naar email of per post.

Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam
Voornaam Achternaam

Zo werkt Wakker Dier opzeggen via Opzeggen24


1. vul je contractgegevens in


2. print en onderteken je brief


3. je brief wordt verstuurd


4. wacht op de bevestiging


Het Wakker Dier abonnement opzeggen

Wakker Dier is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor het welzijn van dieren in de veehouderij. Wakker dier werd in 1997 opgericht als stichting door Wim de Kok, Jan van der Lee, Jan Ijzerman, Jan Bonjer en Nico Koffeman. De oprichters hebben de stichting opgericht nadat zij het erover eens waren dat er behoefte was aan een actiegroep tegen de intensieve veehouderij. Wakker Dier vindt dat dieren in de bio-industrie leven onder zeer slechte omstandigheden en probeert dan ook om deze omstandigheden te verbeteren. Dit doen zij vooral door het stimuleren van de biologische veeteelt en het bevorderen van plantaardig eten. Wakker Dier geeft voorlichting aan consumenten, maar benadert ook producenten, winkels en restaurants en spreekt deze zo nodig aan op hun gedrag. Wakker Dier heeft in de afgelopen 20 jaar al verschillende succesvolle campagnes gevoerd met verschillende thema’s. De eerste grote campagne werd gevoerd in 2002 en ging om het bannen van legbatterij-eieren uit de schappen van de supermarkt. Met deze actie heeft Wakker Dier ervoor gezorgd dat er vanaf 2004 in bijna geen enkele supermarkt meer legbatterij-eieren werden verkocht. Met hun campagne tegen onverdoofd castreren van biggen in 2006 zorgde Wakker Dier ervoor dat een groot aantal bedrijven toezegden geen vlees meer te gebruiken van onverdoofd gecastreerde varkens. Ook in de jaren die volgenden zette Wakker Dier nieuwe succesvolle campagnes op, waaronder die tegen plofkippen en kiloknaller vlees. Wakker Dier werkt zonder subsidies, maar draait grotendeels op donaties, nalatenschappen en schenkingen.

Wakker Dier steunen

Het is op verschillende manieren mogelijk om wakker dier te steunen. Wie Wakker Dier wil steunen, vind op de website een pagina met alle manieren waarop dit mogelijk is. De meest laagdrempelige optie om Wakker Dier te steunen is door te abonneren op de nieuwsbrief. Door op de website je emailadres, voornaam en telefoonnummer achter te laten kan je door Wakker Dier maandelijks op de hoogte gehouden worden van wat je allemaal kan doen voor dieren in de vee-industrie. Gemiddeld ontvangen abonnees op de nieuwsbrief één tot twee e-mails per maand. Als je Wakker Dier graag ook financieel steunt, is er de optie om te doneren. Het is mogelijk om maandelijks te doneren door Wakker Dier te machtigen om iedere maand een zelf te bepalen vast bedrag af te laten schrijven. Het is ook mogelijk om eenmalig een donatie te doen, dit kan eenvoudig online door een zelfgekozen bedrag te doneren via machtiging of internetbankieren. Als je graag een deel van je erfenis wil doneren aan Wakker Dier, is het ook mogelijk om Wakker Dierop te nemen in het testament. Als je nog twijfelt of dit een goede optie is voor jou, kan je hierover in gesprek gaan met een notaris of iemand van Wakker Dier zelf. Behalve door het abonneren op de nieuwsbrief of door te doneren, kan je Wakker Dier ook direct helpen door zelf diervriendelijk te eten. Op de site van Wakker Dier zijn veel tips te vinden die je helpen met diervriendelijker eten. Onder het kopje ‘diervriendelijker boodschappen doen’ is per productgroep te vinden wat de diervriendelijke opties zijn en wat belangrijke keurmerken betekenen. Ook worden op de website verschillende argumenten gegeven om vaker vegetarisch te eten en zijn er verschillende vegetarische recepten te vinden. Om het diervriendelijker eten en inkopen nog iets makkelijker te maken, heeft Wakker Dier de Wakkere Winkelaar in het leven geroepen. De Wakkere Winkelaar is een wekelijks overzicht van diervriendelijke supermarktaanbiedingen. Het is mogelijk om deze aanbiedingen te bekijken via de website, maar het is ook mogelijk om je te abonneren en deze wekelijks per mail opgestuurd te krijgen.

Wakker dier klantenservice

Onder het kopje contact op de website van Wakker Dier is de klantenservice van de organisatie te vinden. Wanneer je een vraag hebt over een bepaald onderwerp, kan je eerst ‘veelgestelde vragen’ raadplegen. Onder dit kopje zijn diverse vragen te vinden over donateurschap, actievoeren, dierenwelzijn, doelstellingen van Wakker Dier en nog veel meer. Onder het kopje ‘klantenservice’ bij de veelgestelde vragen is ook duidelijk te lezen hoe donateurschap gewijzigd of stopgezet kan worden. Voor donateurs is er onder het kopje contact zelfs een speciale donateurspagina. Via deze pagina kunnen donateurs wijzigingen in persoonlijke gegevens, postvoorkeuren of donaties doorgeven. Donateurs hoeven op deze pagina alleen aan te klikken wat zij willen wijzigen en krijgen dan automatisch het juiste formulier te zien wat zij online kunnen invullen en opsturen om de wijziging aan te vragen. Als je liever per brief of telefonisch contact hebt met Wakker Dier, kan je onder contactinformatie het telefoonnummer en postadres van Wakker Dier vinden. Wakker Dier is iedere werkdag tussen 09:00 en 17:30 telefonisch bereikbaar.

Veelgestelde vragen over het opzeggen van Wakker Dier

👉 Hoe werkt Wakker Dier opzeggen via Opzeggen24?
Bij Opzeggen24 kun je eenvoudig een opzegbrief maken om je Wakker Dier abonnement stop te zetten. Je vult hiervoor enkele gegevens in, waarmee de opzegbrief wordt ingevuld. Deze opzegbrief kun je vervolgens downloaden of laten versturen door Opzeggen24!

⏱ Kost Wakker Dier opzeggen via Opzeggen24 veel tijd?
Het abonnement van Wakker Dier opzeggen via Opzeggen24 neemt weinig tijd in beslag. We hebben namelijk de opzegbrief al voor je klaarstaan. Je hoeft hier alleen nog enkele gegevens (zoals je naam en contactgegevens) in te vullen en de brief is af. Doorgaans duurt dit niet langer dan 30 seconden!

✅ Kan Opzeggen24 mijn Wakker Dier opzegbrief versturen?
Jazeker! Via de Opzeggen24 verzendservice regelen wij het versturen van je Wakker Dier opzegging. Je hebt hierbij de keuze tussen een normale en aangetekende verzending. Kies je voor een aangetekende verzending van je Wakker Dier opzegbrief? Dan ontvang je de track&trace code zodra je brief op de post is!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/opzeggen24.nl/web/abonnement-opzeggen/index.php on line 583

Wakker Dier reviews

Zeg je Wakker Dier via Opzeggen24 op? Dan vragen we je hierna om een review te schrijven. Zo kunnen andere consumenten lezen over jou ervaring met Wakker Dier. Hieronder tref je de Wakker Dier reviews.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/opzeggen24.nl/web/abonnement-opzeggen/index.php on line 596