WeightWatchers opzeggen

Wil je het lidmaatschap van WeightWatchers opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via Opzeggen24 kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar WeightWatchers als je gebruik maakt van de online verzenddienst.


Stap 1: vul je gegevens inStap 2: kies je verzendmethode

Stap 3: kies je betaalmethode

iDEAL logo
Ik ga akkoord met de voorwaarden.

WeightWatchers opzegbrief

WW Netherlands B.V.
t.a.v. Klantenservice
Postbus 5612
4801EA Breda (Nederland)

Plaats, 15 oktober 2019

Betreft: opzeggen 'WeightWatchers'


Geachte heer / mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn lidmaatschap per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Naam: Aanhef Voornaam Achternaam
Adres: Straat Huisnr
Postcode + plaats: Postcode Plaats

Mocht u bovengenoemde opzeggingsdatum niet accepteren als de datum van beëindiging van mijn abonnement, omdat mijn contract anders bepaalt, dan verzoek ik u mij gemotiveerd de juiste datum van beëindiging mede te delen. In dat geval geldt die datum als de datum van beëindiging. De door mij aan u verstrekte incassomachtiging ten laste van mijn rekeningnummer komt per diezelfde datum te vervallen. Tevens wens ik geen geadresseerde reclame meer van u te ontvangen.

Ik zie uw schriftelijke bevestiging van deze opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per mail versturen naar email of per post.

Met vriendelijke groet,

Voornaam Achternaam
Voornaam Achternaam

Zo werkt WeightWatchers opzeggen via Opzeggen24


1. vul je contractgegevens in


2. print en onderteken je brief


3. je brief wordt verstuurd


4. wacht op de bevestiging


Weight Watchers abonnement opzeggen

Weight Watchers is een Amerikaans bedrijf dat is opgericht in 1963. In Nederland bestaat Weight Watchers sinds 1974. Weight Watchers is vooral bekend van hun dieetprogramma, waarbij gebruikers punten, genaamd Smartpoints toekennen aan alles wat zij eten of drinken. Aan de hand van persoonlijke gegevens als geslacht en gewicht bepaalt Weight Watchers hoeveel Smartpoint de gebruikers per dag mogen gebruiken. De bedoeling van het puntensysteem is het stimuleren van het ontwikkelen van een gezonder eetpatroon. Als dit systeem gebruikt wordt in combinatie met het eten van minder calorieën dan voor het dieet, kan men gewicht verliezen. Een voordeel van een dieet dat zich richt op het verbeteren het eetpatroon is dat het kan helpen om gewichtsverlies te behouden.

Gebruikers van een Weight Watchers dieetprogramma krijgen een dagtotaal aan SmartPointst te besteden, dat op hen persoonlijk is afgestemd. Elk voedingsmiddel en drankje heeft een bepaalde waarde in SmartPoints. Deze waarde wordt berekend aan de hand van het aantal eiwitten, calorieën, suikers en verzadigde vetten in het voedingsmiddel. Het is de bedoeling dat deelnemers hun eetpatroon zo indelen dat zij niet over het dagtotaal heen gaan. SmartPoints die op een dag niet worden opgemaakt, kunnen worden overgedragen voor later gebruik. Ook bestaan er voedingsmiddelen met een waarde van 0, dit zijn de ZeroPoints voedingsmiddelen. ZeroPoints voedingsmiddelen bestaan uit magere eiwitten, groente en fruit en mogen door deelnemers zo vaak in hun dieet gebruikt worden als zij zelf willen.

Weight Watchers: zo werkt het

Weight Watchers besteed niet alleen aandacht aan een gezond eetpatroon, maar ook aan het ontwikkelen van een gezonde mindset. Zo leert Weight Watchersdeelnemers om bepaalde denkpatronen te herkennen en negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten. Sinds kort test Weight Watchers ook een samenwerking met de mindfulness app Headspace, om gebruikers ook mentaal nog beter te kunnen begeleiden. Ook beweging komt aan bod in de programma’s van Weight Watchers. Gebruikers kunnen FitPoints verdienen door te bewegen en de waardes hiervan optellen bij de SmartPoints. Bovendien kunnen gebruikers in de Weight Watchers app een handig overzicht vinden van het aantal stappen dat zij hebben gezet op een dag en gedurende langere periodes. Gebruikers kunnen vervolgens hun successen via de app delen met andere gebruikers. In deze community kunnen gebruikers ook tips uitwisselen om elkaar te steunen in het dieetproces. Op de site van Weight Watchers is ook een grote collectie van meer dan 2000 recepten te vinden. Dit zijn recepten voor gezonde gerechten op verschillende momenten van de dag, van een snelle snack tot een uitgebreid diner.

Weight Watchers: de programma's

Er zijn verschillende programma’s waaruit gekozen kan worden als men besluit om een dieet van Weight Watchers te gaan volgen. Ten eerste is er het Digital programma, dit is het goedkoopste programma. Met het Digital programma krijgt de gebruiker toegang tot een account met daarin het persoonlijke dieetprogramma. Gebruikers kunnen ook inloggen op hun account via de Weight Watchers app, waardoor zij 24/7 toegang hebben tot hun persoonlijke programma. In hun account kunnen gebruikers hun eten en activiteiten bijhouden en kunnen zij contact maken met andere gebruikers door Community Connect. Ook is er aandacht voor persoonlijke doelen en kan de app gekoppeld worden aan een activity tracker, waardoor ook lichaamsbeweging bijgehouden kan worden. Het digital programma is het voordeligst bij een abonnementsduur van 13 maanden, hierbij is de eerste maand gratis en kosten de volgende maanden €17,95. Het is ook mogelijk om een abonnement af te sluiten met een duur van 7 maanden of 3 maanden, hierbij zijn de kosten per maand echter hoger.

Voor mensen die graag iets meer begeleiding krijgen tijdens hun dieet, kan het Workshop + Digital programma uitkomst bieden. Dit programma biedt alles wat het Digital programma biedt, maar biedt ook onbeperkte toegang tot wekelijkste Weight Watchers bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten is een Weight Watchers coach aanwezig die gebruikers kan ondersteunen tijdens het dieet. Alle Weight Watchers coaches zijn ervaringsdeskundigen en zijn zelf afgevallen dankzij Weight Watchers. Tijdens de bijeenkomsten is er ook ruimte voor een discreet weegmoment. Het Workshop + digital programma kan worden gevolgd vanaf €37,95 per maand bij een abonnementsduur van 13 maanden. Ook hierbij kan gekozen worden voor een abonnement van 7 maanden of 3 maanden tegen een hogere maandprijs.

Weight Watchers zakelijk

Tot slot biedt Weight Watchers het programma Weight Watchers @Work aan. Dit programma is bedoeld voor bedrijven die hun werknemers willen stimuleren om gezonder te leven. Dit programma kan makkelijk in het bedrijfsleven worden geïntegreerd en kan aangepast worden aan bedrijfsspecifieke behoeften. Het @Work programma bestaat uit een workshop van 13 weken, met wekelijkse bijeenkomsten met een Weight Watchers coach. Ook hebben alle deelnemers toegang tot het Digital programma en zijn er tussentijdse evaluaties. Het is bij dit programma mogelijk om als werkgever het gehele programma te financieren of de kosten te delen met de werknemers.